София. Бразилия би искала да възроди връзките си с Европа,

...
София. Бразилия би искала да възроди връзките си с Европа,
Коментари Харесай

МВнР: Бразилия иска да възроди връзките си с България

София. Бразилия би желала да възроди връзките си с Европа, в това число и с България. С тези думи се обърна министърът на външните работи на Федеративна Република Бразилия Ернесто Араужо към своя български сътрудник Екатерина Захариева, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Двамата разговаряха във Варшава в границите на Конференцията за поощряване и създаване на мира и сигурността в Близкия изток.
“Хилядите българи в Бразилия, съсредоточени главно в Сао Паоло, могат да бъдат мост сред нашите две страни ”, посочи Захариева и съобщи, че България е образец за място на етническо и религиозно спокойно взаимно общуване, каквото е и посланието на Варшавската конференция.
Араужо и Захариева обмениха хрумвания от опита на двете страни в устойчивото земеделие, развиването на туризма и опазването на околната среда. Обсъдиха и редица въпроси от интернационалния дневен ред, измежду които и рецесията във Венецуела.
Българският първи посланик показа кандидатурата на страната ни за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване и двамата министри се договориха да си обменят опит в предприсъединителния развой.
Захариева предложения Араужо на посещаване в България, който одобри. Двамата се договориха да работят за сключване на конвенция за трансфер на наказани лица и за съглашения за разрешаване на членовете на фамилиите на дипломати да работят в приемащата страна.
България и Бразилия откриват консулски връзки през 1922 година, а през 1934 година и дипломатически връзки. От 1961 година имаме дипломатически представителства.
Бразилия обичайно заема първо място в търговията на България с страните от Латинска Америка и Карибския басейн, само че през последните няколко години се следи наклонност към спад в размера на двустранния стокообмен – 49,00 млн. щатски $ за 2017 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР