София. Близо 400 литра ракия без документи за платен акциз

...
София. Близо 400 литра ракия без документи за платен акциз
Коментари Харесай

400 литра ракия без документи са иззети при проверки в Севлиево и община Лом

София. Близо 400 литра ракия без документи за заплатен данък са иззели митнически чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ и полицейски чиновници при инспекция в два частни парцела – единият в Севлиево, а другият в село в региона на Лом. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ .
При първата инспекция са открити 242 л течност с тип и аромат на етилов алкохол, а при втората инспекция са открити други 156 литра. В рамките на инспекциите притежателите не са дали документи, с които да потвърдят, че акцизът за алкохола е заплатен. Ракията е съхранявана в избени пространства и помощни постройки, разлята в бидони и други пластмасови съдове. Взети са проби за разбор. Ракията с общо количество 398 л е конфискувана, работата по случая продължава.
При трети случай митнически чиновници от Групово дело МРР са направили инспекция на регистриран профилиран дребен обект за дестилиране на територията на община Дулово. На територията на казана са открити складирани 80 литра ракия, които са изварени преди инспекцията, само че за тях не са показани акцизни документи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР