София. Близо 20 бременни жени са преминали безплатни профилактични прегледи

...
София. Близо 20 бременни жени са преминали безплатни профилактични прегледи
Коментари Харесай

Близо 20 бременни жени са преминали безплатни профилактични прегледи в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

София. Близо 20 бременни дами са минали безвъзмездни профилактични прегледи в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ за няколко часа през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение . Тя бяха прегледани персонално от началникът на Клиниката по кардиология проф. доктор Мария Миланова, д.м.н.
Профилактичните прегледи на бременни дами са във връзка 29 септември - Световен ден на сърцето, с което УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " поддържа акцията за Дружеството на кардиолозите в България и работна група " Сърдечно-съдов риск при дами " към Дружество на кардиолозите в България, управлявана от проф. Миланова.
" Бременност и сърце " - Погрижете се за своето сърце! " е мотото на тазгодишната акция на кардиологичното сдружение. 2019-та година във фокуса са бъдещите майки. Фокусът към бременните дами не е инцидентен, изяснява проф. Мария Миланова. Бременността е оня специфичен интервал от живота на една жена, по време на който има чести недоволства от сърцетуптене, интензивен пулс, ниско артериално налягане, отоци по долните крака, зной и лесна уморяемост. Обикновено това е израз на физиологична акомодация, само че от време на време може да сигнализира за утежняване на сърдечна патология.
Медиците поучават при поява на признаците или нещо, което тормози дамите, те да потърсят профилирана здравна помощ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР