София. Българският съд потвърди, че управляващите в Столична община не

...
София. Българският съд потвърди, че управляващите в Столична община не
Коментари Харесай

БСП - София: Съдът потвърди, че Столична община не си върши работата в борбата за чист въздух

София. Българският съд удостовери, че ръководещите в Столична община не си правят работата в битката за чист въздух в София. Това е изводът, който ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, вършим след решението на Софийския градски съд от понеделник по груповия иск, заведен на 29 май 2017 година от редица неправителствени организации, обединени в " Група за чист въздух ". Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . " Българският съд задължи Столична община да мие улиците в София по два пъти на месец в интервала от май до септември, а в останалата част от годината - един път месечно.
От над 5 години ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, непрекъснато настояваме Столична община да се ангажира съществено с въпроса за миенето на улиците и да прави тази активност постоянно през цялата година. Това е най-лесната и ефикасна мярка за използване в битката против мощно нечистия въздух в София. Както е известно и потвърдено, фините прахови частици са главният замърсител на въздуха в града ни. Затова приветстваме решението на Софийски градски съд да задължи Столична община да си прави работата ", показват от Българска социалистическа партия - София.
" Надяваме се ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура да проявят нужната отговорност и да изпълнят съзнателно отговорностите си. Нашият апел е, с изключение на централните булеварди и главните пътни артерии в София, да бъдат мити и улиците в крайните квартали. И да не разделят града на център и външна страна, както го вършат от години. Недоумяваме единствено, за какво трябваше Съдът да да разпореди на ръководещите в Столична община да извършват уговорката към чистотата на града, за която събират повече от 200 милиона от парите на софиянци всяка година ", споделят още от Българска социалистическа партия - София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР