София. Българската фирма МТГ Делфин“ АД е удовлетворила техническите и

...
София. Българската фирма МТГ Делфин“ АД е удовлетворила техническите и
Коментари Харесай

Българската фирма МТГ „Делфин“ АД отговаря на техническите и финансовите изисквания за реализиране на проекта за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС

София. Българската компания МТГ „ Делфин “ АД е удовлетворила техническите и финансовите условия на поканата за даване на предложения за придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморските сили. Такъв е изводът от работата на междуведомствената работна група по плана за придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили, назначена със заповед на министър-председателя, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . В състава ѝ са включени представители на министерствата на защитата, финансите и стопанската система.
Техническите оферти на компанията удовлетворяват и в забележителна степен надвишават заложените механически характерности. Качественото осъществяване на плана и прехвърлянето на високи технологии се подсигуряват от рамковите съглашения на МТГ „ Делфин “ с 5 водещи компании, чийто артикули са одобрени на международния пазар. Това са „ Thales “ с нейните клонове в Холандия, Франция и Германия, немската „ Diehl Defens “, италианската „ Leonardo “, френската MBDA и „ Rheinmetall “ (Швейцария и Германия).
Системният интегратор е „ Thales “ с опит в построяването на повече от 160 кораба. Корабните силови установки (двигатели и дизелгенератори) се доставят от Съединени американски щати.
За реализиране на интернационалните стандарти за строителството на подобен клас кораби отговорност носи класификационната организация „ Bureaeu Veritas “ (Франция), която ще реализира самостоятелен надзор на реализацията на всички стадии.
Така българският бизнес основава самобитен казус – за качеството на резултата са ангажирани европейски компании с над 38 милиарда евро оборот за 2016 година
Инвестиционният план за придобиването на 2 многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморски сили е с планирана оптималната стойност 820 милиона лв. и ще се осъществя в интервал от 5 години. Той беше признат с решения на Министерския съвет от 1 април 2016 година и на 43-ото Народно заседание от 2 юни 2016 година
С придобиването на нов вид многофункционален модулен патрулен транспортен съд Военноморски сили ще реализиран качества, нужни за присъединяване в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР