София. България има нов комисар и това е Мария Габриел!,

...
София. България има нов комисар и това е Мария Габриел!,
Коментари Харесай

Председателят на ЕНП Жозеф Дол: Правителство на Борисов работи на пълни обороти, НС осигурява необходимото мнозинство за реформи

София. " България има нов комисар и това е Мария Габриел! ", сподели ръководителят на Европейската национална партия (ЕНП) Жозеф Дол след среща в Брюксел с номинираната за комисар Мария Габриел и със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Тримата разискаха както чуването на Мария Габриел в Европейския парламент, по този начин и настоящата политическа конюнктура в България и Европа.
Жозеф Дол уточни, че е получил доста положителни мнения за блестящото показване на Мария Габриел по време на чуването. Той изрази убеденост, че българската номинация за еврокомисар ще получи допустимо най-висока оценка от досегашните си сътрудници в Европарламента и ще бъде определена за идващ комисар от България.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов срещна Жозеф Дол със законодателните начинания на парламентарното болшинство в страната ни през последните месеци, както и с политическите процеси в България и настоящата обстановка на Балканите. Председателят на ЕНП даде висока оценка за скорошните интернационалните визити на премиера Бойко Борисов във Франция, Германия и Турция, както и за срещата във вторник с македонския министър председател Зоран Заев. Дол добави, че е удовлетворен, че българското държавно управление работи на цялостни обороти, а Народното събрание обезпечава нужното болшинство, с цел да може да се организират промени и политики и да се приготви страната за председателството на Европейския съвет.
Според Жозеф Дол успеха на ГЕРБ на изборите в България и на десни партии на няколко избора в Европа демонстрира, че десницата дава безапелационен отпор на популистите.
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов е в Брюксел за присъединяване в конференция на високо равнище за миграцията. Събитието се организира в Европейския парламент в сряда. Конференцията ще бъде открита от ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни, ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Федерика Могерини. В нея вземат участие над 500 души, свързани с преодоляване на мигрантската рецесия - от политици до филантропични служащи.
В работната стратегия на Цветан Цветанов за сряда са планувани и редица двустранни срещи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР