София. България и Словения са разположени от двете страни на

...
София. България и Словения са разположени от двете страни на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: България и Словения споделят обща отговорност за стабилността на нашия регион

София. „ България и Словения са ситуирани от двете страни на Западните Балкани и е значимо да даваме персонален образец и да способстваме за стабилността и сигурността на района “. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с вицепремиера и министър на външните работи на Република Словения Миро Церар, която се състоя на „ Дондуков “ 2, оповестиха от Прессекретариата на президента . Президентът Радев и словенският посетител бяха единомислещи, че връзките сред двете страни са отлични в следствие от съществуващия потребен политически разговор на всички равнища, който е отлична основа за развиване на връзките и във всички останали области – вложения, стопанска система, просвета, туризъм.
„ Откритата по-рано през годината директна авиолиния сред Любляна и София, дава нов подтик в туризма, само че е и основна причина за развиването на нашите стопански връзки, за директната връзка сред жителите “, съобщи Румен Радев. От своя страна Миро Церар уточни, че България е измежду дребното страни в Европа, които оферират толкоз богати история, просвета и археологически открития.
Българският държавен глава уточни, че комерсиалният стокообмен сред страните е добър, само че към момента има неизползвани благоприятни условия за неговото следващо нарастване. „ Потенциалът за задълбочаване на икономическото и капиталовото съдействие сред България и Словения би трябвало да бъде развиван доста по-активно “, беше и позицията на Миро Церар.
По време на срещата бяха разменени отзиви и във връзка с дебата за бъдещето на Европа, европейската вероятност пред страните от Западните Балкани, политиката на Европейски Съюз към миграцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР