София. Австрия е за встъпването на България в Шенгенското пространство

...
София. Австрия е за встъпването на България в Шенгенското пространство
Коментари Харесай

Д-р Карин Кнайсл, министър на външните работи на Австрия: Австрия е за встъпването на България в Шенгенското пространство и ще го подкрепи

София. Австрия е за встъпването на България в Шенгенското пространство и ще го поддържа. Това сподели федералният министър за Европа, интеграция и външни работи на Република Австрия доктор Карин Кнайсл след срещата си с министъра на външните работи на Република България Екатерина Захариева, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Радвам се, че през днешния ден съм в София, благодаря за посрещането “, сподели тя на български език. „ Скъпа, Екатерина, доста съм щастлива, че през днешния ден - на моя рожден ден, мога да бъда в твоята компания – това е един от най-хубавите ми рождени дни. Благодаря за цветята. Наистина съм щастлива да съм тук през днешния ден “, сподели още министър Кнайсл и благодари на всички от Министерството на външните работи на България за доста забавните диалози, в които уточни, че са коментирани значими тематики.
„ Това е значим фактор както за двустранните ни връзки, по този начин и в европейски проект. Много се веселя и бих желала да изразя нашия почит към всички сътрудници в българското външно министерство за подготовката на председателството – изключително за това, че младежта е във фокуса, защото това е една тематика, която от време на време се не помни. За нас доста значим е и целта за Западните Балкани. И бих желала да ви поздравя и за влизането в действие на контракта за добросъседство сред България и Македония – това е един образец по какъв начин сред две прилежащи страни без едната да се намесва в работите на другата, могат да съществуват добросъседски връзки “, сподели още тя.
Кнайсл изрази почит и почитание към работата на българското държавно управление и на българските политици за всичко, което са постигнали през 2015-2016 година „ Това е времето, когато имаха проблем с мигрантските потоци и България се оказа в позиция на директна страна. И имайки поради триумфите, с които България преодоля този миг, бих желала още един път да уверя, че Австрия е за встъпването в Шенгенското пространство и ще поддържа България. По отношение на тематиката за миграцията Австрия е на позиция, че е нужна в действителност една необятна промяна, с цел да може да се подсигурява външната граница на Европейски Съюз, нямаме право да оставим страните там сами. Затова Австрия ще продължи да поставя старания за това още по-активно по време на Австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз “, разяснява министърът.
Тя уточни, че идната седмица ще пътува до Истанбул и ще се срещне с турския външен министър. „ Вече съм провела няколко доста значими телефонни диалога с него, тъй като най-съществен сега е разговорът. Всичко, което би трябвало да се реализира в границите на двустранните връзки, би трябвало да се реализира с разговор “, разяснява тя.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР