София. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца

...
София. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца
Коментари Харесай

НИМХ: Времето ще бъде дъждовно с максимални температури между 9° и 14°

София. Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца и денем ще се покачва. Днес ще има забележителна облачност с валежи от дъжд, на повече места в източната половина на страната. Над Западна България ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Югозападният вятър ще отслабне, по-късно денем ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква леден въздух. Максимални температури сред 9° и 14°, в София към 9°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Христо Христов.
Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Вятърът ще отслабне до сдържан от юг-югозапад. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
В планините ще е облачно, с превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне до сдържан от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра към минус 4°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР