София. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месец октомври

...
София. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месец октомври
Коментари Харесай

НИМХ: Ще преобладава слънчево време, сутринта на отделни места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност

София. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месец октомври (949 hPa) и ще остане без основна смяна. Днес ще доминира слънчево време. Сутринта на обособени места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове, основно над планинските региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 16° и 21°, в София - към 17°. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Боряна Маркова.
По Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания не се чакат. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 17-19°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще доминира слънчево време. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 4°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР