София. Атмосферното налягане е близко до средното за юли –

...
София. Атмосферното налягане е близко до средното за юли –
Коментари Харесай

НИМХ: Утре още преди обяд над Западна България, а след обяд и над Централна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност

София. Атмосферното налягане е близо до междинното за юли – едва ще се намали. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Над западните региони ще има купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевична активност. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология - Красимир Стоев.
Утре още преди обяд над Западна България, а след обяд и над Централна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще паднат краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии и усилвания напразно. Има условия за градушки. В Рило-Родопската област и тук-там в Предбалкана явленията ще са интензивни, преваляванията – обилни. Над източните региони ще бъде най-вече слънчево. Максимални температури сред 27° и 32°, в западните региони – малко по-ниски.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии и усилвания напразно. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 13°.
В неделя над доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. Най-голяма е вероятността за интензивни и обилни по количество превалявания в Северна България и Родопите. Със север-северозападен вятър захлаждането ще продължи. В понеделник по-съществени ще са преваляванията в Централна Северна и в Североизточна България; превалявания и гръмотевици ще има и по Черноморието. Хладно за юли време с оптимални температури сред 23° и 28°. От вторник вероятността за обилни и интензивни превалявания в множеството региони понижава, само че тук-там в Централна Северна България към момента са вероятни по-съществени количества. Температурите ще са без особена смяна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР