София. Ансамбълът ни по художествена гимнастика показа отново, че е

...
София. Ансамбълът ни по художествена гимнастика показа отново, че е
Коментари Харесай

Спорт: Българските гимнастички спечелиха три златни, два сребърни и три бронзови медала на „Sofiа World Cup 2018“

София. Ансамбълът ни по художествена гимнастика сподели още веднъж, че е най-хубавият тим в света през този сезон, подвигна на крайници българската аудитория и реализира най-високите оценки в художествената гимнастика за всички времена. Това оповестиха от Българската федерация по художествена гимнастика на формалната си страница в обществената мрежа „ Facebook “ .
Златен орден в многобоя, златен орден във финала на съчетанието с 5 обръча и бронзов във финала на съчетанието с три топки и две въжета.
В столичната зала “Арена Армеец ” Катрин Тасева завоюва сребърния орден на обръч, откакто изигра съвършено съчетанието си и получи 17.950 точки. Другата родна представителка в този край - Боряна Калейн, също беше доста постоянна и си обезпечи бронзовото отличие със 17.750 точки.
Титлата на обръч завоюва шампионката в многобоя Александра Солдатова, която беше най-силна със 18.550 точки.
Катрин Тасева завоюва втори орден във финалите на обособените уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София. След като по-рано през днешния ден си обезпечи сребро на обръч, възпитаничката на Бранимира Маркова извоюва и бронза на топка, откакто изигра превъзходно съчетанието си, за което получи оценка от 17.650 точки.
Тя беше изпреварена само от първата и втората в многобоя Александра Солдатова (18.300) и Екатерина Селезньова (17.800).
Другата българка във финала на топка - Боряна Калейн, позволи неточност и остана пета с 16.800 точки. Четвърта се подреди бронзовата медалистка в многобоя Линой Ашрам (Израел) със 17.350 точки.
Катрин Тасева завоюва купата на финала на бухалки. Тасева изигра мощно своята комбинация и получи оценка от 17.850 точки.
Втора на бухалки се класира Влада Николченко (Украйна) със 17.200 точки, а трета е Александра Солдатова (Русия) с 16.900 точки, която позволи неточности.
Катрин Тасева завоюва сребърен орден на финала на лента на Световната купа по художествена гимнастика в София. Тасева позволи неточности в осъществяването си, само че това направиха и останалите седем финалистки на този апарат. Така с оценка от 14.800 точки българката взе сребърното отличие. Шампионка на лента е Линой Ашрам (Израел) с 15.950 точки, а трета е Екатерина Селезньова (Русия) с 14.600 точки.
Българският отбор завоюва златния орден на финала на пет обръча на Световната купа по художествена гимнастика в " Арена Армеец " в София. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева подвигнаха на крайници публиката в залата със своето осъществяване и получиха оценка от 20.850 точки (най-високата им до този миг на Световната купа в София, 12.300 за трудност). Това е второ златно отличие за възпитаничките на Весела Димитрова след купата в многобоя нощес.
Сребърното отличие стана владеене на ансамбъла на Япония с 19.800 точки (12.000 за трудност). Италия завоюва бронза с 19.650 точки. Ръководството на италианския отбор подаде контестация за оценката, само че тя беше отхвърлена. По-късно през днешния ден са финалите на бухалки и лента при дамите, както и на три топки и две въжета при ансамблите.
Българският отбор завоюва бронзов орден на финала на три топки и две въжета на Световната купа по художествена гимнастика в " Арена Армеец " в София. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева позволиха неточности в осъществяването си (излизане на гимнастичка и апарат отвън терена) и бяха оценени със 17.700 точки. Златният орден на топки и въжета завоюва Япония с 18.800 точки, а на второ място е Италия със 17.800.
Успешното съревнование за нашите девойки е и генерална подготовка за Световното състезание, което ще се организира в София от 10-ти до 16 септември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР