София. АБВ – Младежи събра млади хора от 6 политически

...
София. АБВ – Младежи събра млади хора от 6 политически
Коментари Харесай

АБВ – Младежи събра млади хора от 6 политически партии на футболен турнир „Спортът сплотява“

София. АБВ – Младежи събра младежи от 6 политически партии на футболен шампионат „ Спортът сплотява “. Турнирът се организира в Дома на футбола в резиденция „ Бояна “. Той бе под наслов „ Живей, спортувай, не бъди въздържан “ и се организира за втора поредна година. Неговата цел е да предизвиква младежите към деен и здравословен метод на живот, като средство за справяне с гнева и експанзията. В шампионата се включиха младежи от АБВ, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация, „ Гергьовден “, ЕЛМА и ДБГ. Приза в годишния футболен шампионат сграбчи ЕЛМА. АБВ-Младежи заеха влиятелното трето място.
На шампионата участва ръководителят на АБВ Румен Петков , който съобщи, че с футболния шампионат на АБВ – Младежи побеждава концепцията българските младежи да бъдат дружно. „ Щастлив съм, че шампионатът се трансформира в обичаен, тъй като това е второто му издание. Големият план е младежите на България да покажат, че могат да бъдат дружно в нещо толкоз мощно и красиво, каквото е спортът. Връщам се обратно във времето - кралят на футбола Пеле при всичките си проповеди за силата на спорта, за духа, който той дава на хората и за атмосферата, която основава, непрекъснато повтаряше какво му е приказвал татко му. Всъщност, в случай че искаш да си добър състезател, би трябвало да си добър човек. Надали през днешния ден в спортната зала ще е новият Пеле, само че във всички случаи са се събрали положителни младежи, същински българи, които са избрали да живеят и да работят в България, каквото и е мотото на АБВ – Младежи “, сподели Петков. Именно той награди участниците в шампионата. Необичайно за шампионат, награждаването се организира преди самата игра. Идеята е, че всички са спечелили и че спортът сплотява.
Председателят на АБВ – Мадежи Пламена Заячка насочи одобрение към участниците. За „ Фокус “ тя съобщи: „ Показваме един модел на разговор, нов модел на правене на политика, а не политика на опълчване непременно, на борба и легитимация въз основата на отричането на другия. Напротив, ние сме младежи, които можем да работим дружно за надпартийни дела, които имат национално значение, каквато е битката против експанзията и омразата “, добави още Заячка. Тя изясни, че щом младежите могат на площадката да играят дружно, ще могат да седнат и да работят за развиване на юношески политики дружно.
Гост на младежката самодейност бе българският футболист Георги Илиев , съгласно който във футбола няма партии, а игра и наслаждение.
„ Независимо от каква вяра си, от коя партия си или какво изповядваш, спортът е нещо, което сплотява нациите. Това е, което се надявам в бъдеще да усъвършенства политиката в целия свят “, добави още футболистът.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР