София, 27.03.2023 г. - ЕСКО България ще изгради за своя

...
София, 27.03.2023 г. - ЕСКО България ще изгради за своя
Коментари Харесай

ЕСКО България изгражда две големи ВЕИ централи за АУРУБИС България

София, 27.03.2023 година - ЕСКО България ще построи за своя сътрудник „ Аурубис България “ две фотоволтаични съоръжения за произвеждане на електрическа сила за лично ползване.

 

ЕСКО България, която до предходната година беше част от групата на CEZ в България, ще даде цялостен инженеринг - планиране, доставка, монтаж, въвеждане в употреба и поддръжка на фотоволтаичните съоръжения. Двете централи ще бъдат с обща конфигурирана мощ над 13 000 kWp.

 

През 2021 година ЧЕЗ ЕСКО построи първия слънчев парк на „ Аурубис “ – „ Аурубис-1 “. С годишно произвеждане 11 700 мВтч/годишно това беше най-големият слънчев парк в България за лични потребности.

 

Новите планове, наречени надлежно „ Аурубис-2 “ и „ Аурубис-3 “, ще бъдат построени през 2023-2024 година „ Аурубис 2 “ ще се намира на площадка на територията на рекултивирано хранилище. „ Аурубис 3 “ ще бъде построен на територията на софтуерна площадка на завода.

Двете централи ще създават общо 17 000 мВтч електрическа енергия годишно, което се равнява на годишното ползване на близо 5000 семейства.

 

Проектите са част от стратегическата цел на Групата „ Аурубис “ за прекосяването ѝ към зелена сила. За постигането ѝ в България компанията се доверява на опита и експертизата на ЕСКО България. Общо трите плана ще обезпечат към 6% от настоящето ползване на електрическа енергия на завода.

 

За ЕСКО България

ЕСКО България е новото име на компанията ЧЕЗ ЕСКО България, която е учредена през 2017 година като част от групата на ЧЕЗ в България, с цел да дава енергийни услуги в региона на възобновимите енергийни източници, отоплението, вентилацията, климатизацията, осветлението и индустриалните системи. От 2022 година сдружението е благосъстоятелност на Синтетика АД. Синтетика АД е българско холдингово сдружение, което оперира в няколко бранша посредством своите дъщерни предприятия – ръководство на недвижими парцели (чрез Вапцаров Бизнес Център ЕООД); произвеждане на хемодиализни и медицински артикули (чрез Етропал АД) и енергетика (чрез ЕСКО България ЕООД).
www.esco.bg

 

За Аурубис

„ Аурубис България “ АД, част от Групата „ Аурубис “ (Aurubis AG), стопанисва медодобивния цех до Пирдоп и Златица в Средногорието. Компанията е със структуроопределяща роля за стопанската система на страната.
Aurubis AG e водеща интернационална група за произвеждане на метали. Групата има индустриални  бази в Европа и Съединени американски щати, както и мрежа от търговски представителства в Европа, Азия и Северна Америка. Акциите на „ Аурубис “ са част от главния общоприет сегмент на Германската фондова борса и са вписани в MDAX и Global Challenges Index (GCX).
www.aurubis.com
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР