София. 23 ноември е срокът, в който сформираната в Министерството

...
София. 23 ноември е срокът, в който сформираната в Министерството
Коментари Харесай

До 23 ноември сформираната в МРРБ работна група трябва да предложи промени за по-ефективен строителен надзор

София. 23 ноември е срокът, в който образуваната в Министерството на районното развиване и благоустройство работна група би трябвало да предложи хрумвания за смяна в законодателството, посредством които строителният контрол да стане по-ефективен. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на среща с управлението на Камарата на инженерите в капиталовото планиране, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . В нея участваха също началникът на кабинета Весела Начева-Кръстева, заместник-министър Николай Нанков и началникът на ДНСК Иван Несторов.
Включените в работната група специалисти правят обзор на нормативната уредба и би трябвало да предложат промени, посредством които активността на лицата и компаниите, упражняващи строителен контрол, да се контролират по-добре.
Трябва да помислим по какъв начин дружно да създадем процеса работещ. Отворени сме за хрумвания и в случай че имате оферти ще чакаме да ни ги предоставите, сподели още районният министър.
Коментирана беше и нормативната уредба по отношение на строителството. Министър Аврамова подсети, че в Министерство на регионалното развитие е основана работна група, която има за задача да създаде идея за смяна в законодателството във връзка с капиталовия развой.
По време на срещата бяха дискутирани квалификацията на фрагментите и нормативни промени, посредством които да се завишат условията за приемане проектантска дееспособност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР