София. 11 април е антифашистката камбана на 21 век. Това

...
София. 11 април е антифашистката камбана на 21 век. Това
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП-София: Денят в памет на жертвите на Холокоста е ден на тъга и предупреждение - да помним трагедията и да не допуснем да се повтори

София. 11 април е антифашистката камбана на 21 век. Това сподели ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София по време на церемонията за отбелязване на Йом Ашоа - Ден в памет жертвите на Холокоста и падналите герои и на 73-ата годишнина от освобождението на концентрациония лагер Бухенвалд, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ Първо- желая да благодаря за поканата от „ Шалом “ да вземем присъединяване в днешната възпоменателна гала. Тук през днешния ден с мен са членове на управлението на Градската партийна организация на Българска социалистическа партия, народни представители, общински съветници. Тук сме в продължение на нашата поредна политика. Така, както и моят другар доктор Оскар, загатна в своето слово, с цел да ви подкрепим и да покажем, че ние сме дружно с вас “, сподели Паргов на еврейската общественост. По думите му през днешния ден е ден за памет. „ 11 април е антифашистката камбана на 21 век. Затова сме се събрали тук, с цел да почетем паметта на жертвите и да заявим на всеослушание, че ние помним. Днес е интернационалния ден на концлагеристите, политзатворниците и потърпевшите от фашизма и войните “, означи ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София. По думите му този ден от календара е " напоен с кръвта на починалите в лагерите на гибелта ".
„ Днес е ден на тъга и горест и ден на предизвестие. Да помним нещастието и да не допуснем да се повтори. На този ден единствено глухите за паметта не чуват тези камбани. Камбаните от Бухенвалд “, съобщи Паргов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР