София. 1000 клиенти на ЧЕЗ разпределение в Орландовци и центъра

...
София. 1000 клиенти на ЧЕЗ разпределение в Орландовци и центъра
Коментари Харесай

ЧЕЗ: 1000 клиенти на дружеството в Орландовци и центъра на София останаха без ток заради несъобразени изкопни дейности

София. 1000 клиенти на ЧЕЗ систематизиране в " Орландовци " и центъра на София останаха без ток поради несъобразени изкопни действия. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението . Навременното координиране на строителните работи ще предотврати неудобствата за семействата и бизнеса.
Близо 1000 клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в столичния кв. „ Орландовци “ и централна градска част на София останаха без електрозахранване в продължение на съвсем час в четвъртък по обяд, откакто строителна компания скъса кабел 10 киловолта, благосъстоятелност на сдружението. Сред засегнатите клиенти беше и УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “, която остана без електрозахранване 20 минути.
Строителните планове би трябвало авансово да се съгласуват с ЧЕЗ Разпределение, като в границите на това координиране сдружението в писмен тип осведоми строителя, че е задължен да го уведоми за деня и мястото на пускане на изкопните действия. В огромна част от случаите, обаче, тези условия не се съблюдават. Освен това неведнъж информацията за започващите строителни действия се получава предходния ден или в деня на тяхното пускане, което прави реакцията на ЧЕЗ Разпределение невъзможна.
ЧЕЗ Разпределение чака от компаниите да осведомят компанията най-малко две седмици авансово къде и по кое време ще правят изкопни действия. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл к[email protected].
Заради активизирането на строителните и ремонтни действия през лятото в последните дни зачестиха случаите на скъсани кабели, което основава неудобства за семействата, бизнеса и институциите. Близо 70 000 семейства и компании на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия в Западна България бяха оставени без електрозахранване вследствие на скъсани кабели от строителни компании от началото на летния сезон до началото на септември. Изключванията са траяли сборно близо 100 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР