София, 08 април. Снощи Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви

...
София, 08 април. Снощи Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви
Коментари Харесай

Българската асоциация на рекламодателите отличи най-добрите маркетингови решения в наградите BAAwards’21-22

София, 08 април. Снощи Българската асоциация на рекламодателите (БАР) разгласи спечелилите в седмите награди за изключителни достижения в маркетинговите връзки: BAAwards’21-22. В трите състезанието: за рекламодатели, за информационни организации и за студенти, бяха подадени общо 37 акции.

Те се състезаваха в три категории:

- Пускане на пазара на нов артикул под нов бранд или като деноминатор на действителен бранд в открита категория

- Пускане на пазара на новa услуга под нов бранд или като деноминатор на действителен бранд в открита категория

- Kампания, обвързвана с корпоративна обществена отговорност 

Експертното жури в състезанията BAAwards’21-22 бе формирано от 11 членове – водещи експерти в областта на маркетинга и рекламата. От тях петима са представители на огромни рекламодатели, четирима – от огромни информационни организации, един е от организация за пазарни изследвания и един е академични учител.

Тази година състезанието BAAwards’21-22 сложи акцент върху екипите и значимостта на положителната взаимна работа сред всички маркетинг звена – от страна на фирмите, и от страна на сметките в информационните организации. Мотото на BAAwards’21-22 e “НИЕ ЗАЕДНО съдебномедицинска експертиза УСПЕХЪТ И НОВОТО НАЧАЛО “.

„ Последните две години сложиха бизнеса в невиждана обстановка, която издигна на ново равнище симбиозата рекламодател-комуникационна организация. Екипите през днешния ден основават работещи решения, които освен дават отговор на провокациите на бизнес средата в България, само че и съумяват да я трансформират “, разяснява изпълнителният шеф на БАР, Росен Мисов.

Екипите, които чертаха пътя на триумфа със своите маркетинг решения през миналите две години и получиха премия от BAAwards’21-22, са:

В Бизнес състезанието за рекламодатели: 



В категория Пускане на пазара на нов артикул под нов бранд или като деноминатор на действителен бранд в открита категория

- Златна премия взе Кока-Кола България с акцията си „ Schweppes Pink Tonic Style “

- Сребърната премия взе Кауфланд България с акция „ Брей! “

- Бронзова премия взе Загорка АД с акцията „ Опашката на крадецът на ябълки “

В категория Пускане на пазара на новa услуга под нов бранд или като деноминатор на действителен бранд в открита категория

- Златната премия отиде при А1 с акцията си „ Лансиране на първата същинска 5G мрежа в България “

- Сребърна премия получи Юробанк България АД с акцията „ Как въведохме Digital Office в Пощенска банка и останахме дружно? “

В категория Kампания, обвързвана с корпоративна обществена отговорност

- Злато получи TELUS International Bulgaria с акцията си „ Бъди себе си/Be Yourself “

- Сребърната премия отиде за Nestle - Кулинарна Книга Нестле за По-здрави Деца

- Бронзова премия взе Юробанк България със своята обществено виновна акция на Пощенска банка, осъществена с Visa България, в поддръжка на българските здравни служащи и техните старания в битката с COVID-19: „ Силата е в нашите ръце “

При информационните организации бяха отличени две акции в категория „ Пускане на пазара на нов артикул под нов бранд или като деноминатор на действителен бранд в открита категория “, като:

- Златна премия отиде за акцията „ Philips OneBlade “, осъществена от All Channels

- А със сребърна премия се отличи акцията „ I’m Amazing ” на All Channels communications, която поддържа и сплоти българските крафт пивоварни 



Студентските екипи в седмото издание на състезанието на БАР за първи път също се състезаваха в три категории, идентични на категориите в Бизнес състезанията. 7 екипа от три университета се включиха и тази година. Нов български университет, УНСС и Варненският Икономически университет подадоха своите поръчки в съответните категории, а ето и кои студентски екипи получиха най-вече точки от журиращите:

В категория „ Пускане на пазара на нов артикул под нов бранд или като деноминатор на действителен бранд в открита категория “:

- Златна премия взе екип от Нов български университет с акция „ Понякога имаш потребност просто да си кажеш " Аре "

- Сребърна премия отиде още веднъж за студенти от Нов български университет с акцията им „ Start with a drip “

В категория „ Пускане на пазара на новa услуга под нов бранд или като деноминатор на действителен бранд в открита категория “ с най-висока оценка и златна премия се отличи акцията " Спомените имат ария " на екип от Нов български университет. 

А в категория „ Kампания, обвързвана с корпоративна обществена отговорност “, златото отиде за екип от УНСС с акцията им „ Бузлуджа – Пътуване във времето “.

По-подробна информация за отличените акции в BAAwards’21-22 и тяхното ноу-хау, ще бъде оповестена на уеб страницата на състезанието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР