СОФИЯ, 06.04.2023 г. - ЕРМ Запад започна монтаж на 20

...
СОФИЯ, 06.04.2023 г. - ЕРМ Запад започна монтаж на 20
Коментари Харесай

ЕРМ Запад започва монтаж на безопасни за птиците стълбове frognews.bg

СОФИЯ, 06.04.2023 година - ЕРМ Запад стартира монтаж на 20 комплекта безвредни конзоли за птиците по плана „ Живот за птиците “. Една от основните цели на плана е създаването на стандарт и след това на първообраз на специфична подпора, която се инсталира върху стълбовете и ги прави безвредни за птиците.

.
Поставянето на прототипните конзоли стартира от особено предпазена зона Обнова, общ. Левски и ще продължи в особено предпазена зона Драгоманско тресавище, общ. Драгоман.

Проектът за обезопасяване на стълбовете е създаден от ЕРМ Запад взаимно с специалисти от Министерство на енергетиката, Регионална ревизия по околна среда и води, Български институт за стандартизация и Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).

.

Следващата стъпка е специалистите от Българско дружество за защита на птиците, които са сътрудник на ЕРМ Запад, да следят резултата от новата структура и да дефинират дали задачата ѝ е реализирана – сведена до най-малко смъртност на птиците.

 

Пълното название на плана е „ Опазване на застрашени типове птици посредством обезопасяване на рискови за тях въздушни електропроводи в предпазени зони от Натура 2000 в Западна България ”, LIFE16 NAT/BG/000612. Той е с бюджет 2.65 млн. евро. Част от дейностите по плана са обезопасяване на 5400 рискови стълба, монтаж на 3600 маркиращи устройства и покачване на 900 рискови щъркелови гнезда.

 

 

 

Електрохолд България ЕООД

Корпоративни връзки и маркетинг

[email protected]

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР