Sofia Open, втори кръгЯник Синер – Нуно Боргеш6-36-4Двукратният шампион от

...
Sofia Open, втори кръгЯник Синер – Нуно Боргеш6-36-4Двукратният шампион от
Коментари Харесай

Шампионът се завърна: 10 от 10 за Синер в София


Sofia Open, втори кръг
Яник Синер – Нуно Боргеш
6-3 6-4

Двукратният първенец от Sofia Open Яник Синер се завърна в „ Арена Армеец “ с триумф – той остава непобеден в българската столица, откакто завоюва всичките си 10 дуела досега.

В откриващия си мач от тазгодишното издание на шампионата той преодоля Нуно Боргеш с 6-3 6-4, макар че през по-голямата част от срещата не показва високото си равнище от последните месеци.

„ Днес беше тежък мач, “ сподели той след края на конфликта. „ Мисля, че сервирах добре във значимите моменти. Благодаря на всички по трибуните, че пристигнаха. Това е особено място за мен, уповавам се да играя добре и в идващия кръг. “

Относно битката за място на финалите на ATP, той добави:

„ Не мисля доста за това -опитвам се да се усъвършенствам всеки мач, ще забележим къде ще съм в края на годината. “

В идващия кръг той ще се изправи против Фернандо Вердаско или Александър Вукич.

Топ поставеният стартира по-силно дуела и рано откри надзор над срещата. Няколко форхенда по противоположния диагонал към бекхенда на съперника му се оказаха основни по пътя към пробив още в първото подаване на португалеца. Боргеш избави брейкбол, само че два следващи аута го сложиха в догонваща позиция при 0-2.

В идващите минути се видя, че Яник е надалеч от най-хубавата си форма, допускайки огромен брой непредизвикани неточности. В същото време в средата на първия сет Нуно стартира да се усеща по-комфортно на корта и се задържаше в разиграванията по-дълго, което принуждаваше Синер да играе по-често с топката.

Началният удар на италианеца се намесваше в точните моменти, с цел да го задържи напред в резултата до края на частта, въпреки при 4-2 да му се наложи да минава на два пъти през дюс. Световният №10 завоюва 81% (17/21) от точките, в които игра на първи сервис.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР