Sofia Open ще има нов шампион. Във втория полуфинален двубой,

...
Sofia Open ще има нов шампион. Във втория полуфинален двубой,
Коментари Харесай

Руне сложи край на серията на Синер, Sofia Open ще има нов шампион

Sofia Open ще има нов първенец. Във втория полуфинален дуел, 19-годишният Холгер Руне спря серията от 11 поредни победи на двукратния отличник Яник Синер и стигна до триумфа след 5:7, 6:4, 5:2 и отричане на Синер.

Благодарение на триумфа Руне доближи до първия си край на шампионат на твърди кортове. В неделя той ще се изправи против Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), който по-рано денем победи четвъртия подложен в схемата Лоренцо Музети (Италия).

Причина за отказването на Синер стана едно неприятно рухване на корта в средата на третия сет, при което лидерът в схемата нарани глезена на десния си крайник. 21-годишният тенисист направи опит да продължи дуела, само че откакто беше продънен за 2:5 се отхвърли.

„ Беше страховит мач. Искам да пожелая всичко най-хубаво на Яник, нека успее бързо да се възвърне “, сподели в изявлението на корта щастливият победител Руне.

„ Чувствам се малко изтощен след през вчерашния ден. Но през днешния ден сервирах чудесно, получих доста лесни точки при сервис, което беше доста значимо в течение на дуела “, добави датчанинът.

В неделя Руне ще излезе за повторно във заключителен дуел от тура. По-рано през сезона той победи на алените кортове в Мюнхен. За Хюслер това ще бъде дебютно присъединяване във край в международния тур.

В първия сет играта вървеше гейм за гейм, като двамата взимаха относително безапелационно подаванията си. В последния вероятен миг пробив въпреки всичко стана и той беше дело на Синер, който съумя да осъществя четвъртия си брейк-бол от началото на мача и откри резултата – 7:5.

Загубата на сета по никакъв метод не подейства отрицателно на Руне, в противен случай. 19-годишният тенисист първи стигна до пробив, освен това на 0, с цел да поведе с 3:2 гейма. Сервирайки за равнене на резултата Руне трябваше да отрази две точки за връщане на пробива и след триумф с 6:4 вкара срещата в цялостния ѝ формат.

Решителният трети сет стартира с пробив на старта дело на Руне. В средата на сета, при 3:2 за Руне и 15:15, Синер падна неприятно на корта и нарани глезена на десния си крайник. След оказана здравна помощ италианецът се завърна в игра, само че единствено за няколко минути. Той беше продънен за повторно в седмия гейм, след което приключи присъединяване си в шампионата.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР