Sofia Open през годините се превърна в дестинация, която неизменно

...
Sofia Open през годините се превърна в дестинация, която неизменно
Коментари Харесай

В среднощно зрелище: Световният номер 144 елиминира Фонини в София

Sofia Open през годините се трансформира в дестинация, която непроменяемо приковава погледите на най-хубавите тенисисти, като и тази година наклонността се резервира, а един от най-колоритните играчи в Тура - Фабио Фонини, се включи на надпреварата в столицата ни. Италианецът изтегли за противник Стан Вавринка, само че след травма на швейцареца, той беше сменен от " щастливия губещ " Александър Вукич, който пък сервира привидно изненада и в профил някогашния първенец от Монте Карло - 7:6(11) 7:5. За международния номер 144 следва напред в конкуренцията да срещне един всред Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили.

Подаването на италианеца при започване на дуела беше под всякаква рецензия и той се изправи пред точки за пробив във всеки от първите си три гейма, като третият път се оказа късметлийски за Вукич и поведе в резултата. Спад на начален удар за австралиеца обаче разреши на Фонини да навакса изгубеното и след нови два отразени брейкбола провокира изиграването на тайбрек. В него Дон Фабио неколкократно си печелеше задатък и даже разполагаше със седем сетбола, само че ги пропиля безплатно и сдаде откриващия сет.

Във втората част неточностите от ракетата на Вукич се множаха безспирно и той загуби сервис гейма си, само че стремително отговори подаващо посредством рибрейк. Последваха вероятно най-забавните моменти на корта от началото на шампионата, които постоянно са обезпечени при присъединяване на Фонини, а той разсмивайки себе си и почитателите в " Арена Армеец " избави четири брейкбола, преди да се пречупи в заключителното си подаване, като направи двойна неточност на мачбол и отпадна от конкуренцията.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР