Sofia Open, полуфиналЯник Синер – Холгер Руне 7-5, 4-6, 2-5

...
Sofia Open, полуфиналЯник Синер – Холгер Руне 7-5, 4-6, 2-5
Коментари Харесай

Контузия на Синер сложи преждевременен край на прекрасния полуфинал с Руне


Sofia Open, полуфинал
Яник Синер – Холгер Руне 7-5
, 4-6, 2-5 и отричане

Sofia Open ще има нов първенец. За страдание първенецът от последните две години Яник Синер не бе в положение да довърши полуфинала си против Холгер Руне, защото изкълчи десния си гален по време на разиграване в шестия гейм на третия сет в миг, в който противникът му имаше преимущество от пробив.

До въпросния миг дуелът сред две от младите суперзвезди на спорта оправдаваше упованията и двамата несъмнено предлагаха ужасно шоу на феновете в „ Арена Армеец “.

Двубой №1 посред им стартира с преимущество на Синер, който изигра покрай съвършения първи сет. В него той загуби единствено 6 точки на сервис като в това време имаше и голямо преимущество на втория сервис на противника си. Руне оцеляваше в много от сервис геймовете си, само че най-после не устоя и позволи първия пробив в мача за 5-7.

Датчанинът обаче не се разколеба по никакъв метод от случилото се, в противен случай. Той дочака първия неприятен сервис гейм за противника си и с пробив на 0 поведе за 3-2 във втората част. Запазването на задатъка се оказа много комплицирана задача, само че младежът още веднъж прояви темперамент и в последна сметка закономерно вкара мача в трети съдбоносен сет.

В него Руне стартира по-добре, проби рано и изглеждаше покрай успеха. За страдание обаче краят на дуела бе засенчен от травмата, получена от италианеца. След медицинския таймаут той опита да доиграе дуел, само че след два изгубени гейма реши, че няма смисъл да рискува в допълнение здравето си.

Така единствено на 19 години датчанинът доближава до своя втори АТР край и първи на хард. В него той ще срещне швейцареца Марк-Андреа Хюслер, от който загуби на клея в Бостад по-рано през годината. Финалният мач в „ Арена Армеец “ е в неделя от 16:30 часа.

„ Това беше допустимо най-лошият метод да свърши този мач. Искам да пожелая всичко най-хубаво на Яник. Прекрасен състезател, реализира чудесни неща тази година. Желая му бързо възобновяване “, сподели Руне в изявлението на корта след мача.

„ Със сигурност ще би трябвало да си имам вяра, с цел да печеля финала. Той (Хюслер) играе превъзходно и сервира доста добре. Получава доста лесни точки. Ще би трябвало да покажа най-хубавото от себе си и на ретур, и на сервис, ще бъде интерес мач.


Полуфиналът сред 21-годишния Синер и 19-годишния Руне започва с доминация на сервиращите. Постепенно обаче датчанинът стартира да изпитва от ден на ден компликации на начален удар. Особено проблематични бяха вторите сервиси на младежа, които доста постоянно завършваха с точка за нападателно настроения италианец.

Руне оцеляваше, спасявайки общо три брейкбола в третия и четвъртия си сервис гейм в дуела. При 5-6 още веднъж се стигна до тъждество, а след уинър на Синер и до сетбол. Руне извърши привидно прекрасен сервис, който бе отсъден за ас. Италианецът обаче апелира и се оказа, че началният удар е бил в навън. Така вторият сервис на Руне бе изпълнен след дълго закъснение, а малко по-късно датчанинът не устоя и прати форхенда си в навън.

Още при започване на втория сет скандинавецът показва, че е подготвен за битка и никога не се е предал след изгубената първа част. След четири бързи гейма до 2-2 се стигна до първите съмнения на Синер в целия мач. Първият сервис не работеше, той направи и няколко непредизвикани неточности, а резултатът от всичко това бе пробив на 0 в интерес на датчанина.

Затвърждаването на задатъка пристигна бързо, само че в идващите си два сервис гейма Руне трябваше да показва темперамент. В осмия съумя да мине без брейкболи, само че сервирайки за сета при 5-4 се наложи да отразява две благоприятни условия за равнене. Все отново в тези моменти сервисът функционираше и оказа помощ на Холгер да доближи до втори сетбол, който осъществя. Това бе първият изгубен от Синер в София сет след 14 поредни в негова изгода.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР