Sofia Open, първи квалификационен кръгАлександър Донски – Андреас Сепи 4-6,

...
Sofia Open, първи квалификационен кръгАлександър Донски – Андреас Сепи 4-6,
Коментари Харесай

Донски загуби от Сепи в квалификациите на Sofia Open


Sofia Open, първи квалификационен кръг

Александър Донски – Андреас Сепи 4-6, 2-6

Александър Донски позволи проваляне от международния №249 Андреас Сепи. Началото бе доста положително за българския тенисист, който обаче не съумя да задържи положителния си темп, а във втория сет имаше и физически проблеми, като това също способства за неприятния за него резултат.

Донски позволи двойна неточност в първото разиграване, само че по-късно взе самодейността и стартира да играе доста офанзивно. Сервисът на българинта създаваше съществено проблеми на неговия конкурент, като международният №591 записа няколко директни точки от сервис и стигна до ранен пробив за 2-0. Донски можеше да усили преднината си, само че пропунса геймбол, а след това Сепи стигна до точка за пробив, при която българинът изпрати форхенд в мрежата.

Донски позволи няколко неточности, като в това време сервисът на Сепи стана много по-опасен и това оказа помощ на италианеца да възвърне равенството при 2-2. Българинът бе на път да си аргументи съществени проблеми, откакто в петия гейм позволи поврат от 40-0 и Сепи стигна до брейкпойнт. Той обаче бе избавен от Донски, който след това отрази и друга точка за пробив и в последна сметка приключи гейма с ас за 3-2.

Впоследствие обаче Донски още веднъж показва съмнения и пропусна три следващи шанса за пробив, след което Сепи още веднъж възвърне равенството. Българският тенисист още веднъж излезе напред в резултата при 4-3, само че последва многосилна серия от страна на опитния му конкурент. Сепи увеличи доста % си на вкаран първи сервис и доста по-големият му опит му оказа помощ в няколко доста значими разигравания. Италианецът стигна до сетбол, при който Донски изпрати топката в навън при офанзива с форхенд по диагонала и по този метод международният №249 надви с 6-4 в откриващия сет.

Началото на втората част изобилстваше от дълги разигравания, в които Сепи сподели много повече самообладание. В устрема си да играе офанзивно Донски още веднъж позволи непредизвикани неточности във значими моменти и ветеранът реализира ранен пробив. Италианецът продължи да господства и усили преднината си на 3-0 след още един много дълъг и оспорван гейм, в който преобладаваше надиграването от главната линия.

След третия гейм Донски изиска здравно спиране, само че съумя да се завърне на корта. Ситуацията обаче не се усъвършенства за него и сервисът на Сепи му създаваше доста съществено проблеми, като италианецът записа гейм на нула за 4-0.

Донски опита да бъде нападателен и да сложи съперника си напрегнат, само че Сепи продължи да играе на високо равнище и запази задатъка от четири гейма, триумфирайки с 6-4, 6-2 след 80 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР