Sofia Open, първи кръгДонски/Лазаров – Куреши/Мартен4-66-3 10-8Александър Лазаров и Александър

...
Sofia Open, първи кръгДонски/Лазаров – Куреши/Мартен4-66-3 10-8Александър Лазаров и Александър
Коментари Харесай

Лазаров и Донски победиха финалисти от Шлема в София


Sofia Open, първи кръг
Донски/Лазаров – Куреши/Мартен
4-6 6-3 10-8

Александър Лазаров и Александър Донски завоюваха против опитните специалистин а двойки Фабрис Мартен и Айсам Ул Хак Куреши с 4-6 6-3 10-8 в „ Арена Армеец “.

Това ще е втори четвъртфинал за тях на Sofia Open, откакто през 2019 Матю Ебдън и Николоз Басилашвили се отхвърлиха от мача им в първи кръг.

Благодарение на този резултат за пръв път в историята на шампионата в София има български победи в квалификациите на сингъл, главната скица на сингъл и главната скица на двойки.

Александър Донски си подсигурява място в топ 250 при двойките, до момента в който Лазаров към този момент може да се похвали със същия брой победи като Григор Димитров в столицата – и двамата имат по 4, като младият българин има две в квалификациите на сингъл, една в съществена скица на сингъл и една на двойки.

Куреши е №57 в света при тандемите и финалист от US Open 2010, до момента в който Мартен се намира под №54 и има зад тила си край на Ролан Гарос през 2019.

Първата опция за пробив беше за представителите на домакините. При 1-0 двойна неточност направи резултата 30-30, след което Донски съумя да пласира добър ретур, а Лазаров надгради с печелившо воле. При брейкбола Донски сподели бързи ръце на мрежата, само че сгреши при смача. Последва решаваща точка, в която по този начин и не се стигна до разиграване след стабилен сервис на Мартен.

При 1-1 няколко положителни осъществявания на Куреши ни водиха до 15-40. Лазаров отрази първите две рискове със сервиси, само че при третата се стигна до разиграване, в което пакистанецът записа уинър.

В идващото си подаване българите обърнаха от 0-30, само че въпреки всичко се стигна до решаващата точка. Донски трябваше да е играе на втори сервис, след което му се наложи да отразява серия от удари на мрежата, само че го стори сполучливо и затвори гейма.

Лазаров и Донски продължиха да се борят до последната точка, само че опитните им съперници затвориха сета при 6-4.

Във втората част българите още веднъж започнаха мощно. При 2-1 Донски откри с превъзходен ретур, а по-късно Лазаров реши добре летежа на топката и я остави да излезе в навън за 0-30. Сервисите на Куреши обаче и този път обърнах развоя за 2-2.

При 3-2 и 0-15 Донски замени серия волета с двамата си съперници и надви в разиграването, което още веднъж донесе на него и колегата му задатък от 0-30. Макар отново да стана 40-30, Мартен сгреши при смач и се стигна до решаваща точка, при която българите победиха – 4-2.

24-годишните състезатели бяха изправени пред напрегната обстановка, откакто пропуснаха да осъществят комфортна топка при 30-30. Първият брейкбол бе избавен, а решаващата точка имаше мощ с изключение на на подобен, и на сетбол. Ретур в мрежата на Мартен постави завършек на втората част – предстоеше спечелилият да се дефинира в шампионски тайбрек.

Първият минипробив бе за Донски и Лазаров – Мартен не съумя да се оправи на мрежата при 2-2. Равенството беше върнато за 5-5, откакто опитната двойка изтласка съперниците си отвън корта и французинът приключи със смач.

При 8-8 българите още веднъж насочиха офанзивата си към французина и той изпрати воле в навън. Мачболът бе осъществен още от сервис.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР