Sofia Open, осминафиналПабло Кареньо Буста – Марк-Андреа Хюслер3-6, 6-3, 2-6Пабло

...
Sofia Open, осминафиналПабло Кареньо Буста – Марк-Андреа Хюслер3-6, 6-3, 2-6Пабло
Коментари Харесай

Кареньо Буста претърпя поражение в дебюта си на Sofia Open


Sofia Open, осминафинал

Пабло Кареньо Буста – Марк-Андреа Хюслер 3-6, 6-3, 2-6

Пабло Кареньо Буста не съумя да запише сполучлив дебют на Sofia Open. Испанецът отпадна още на осминафинала след проваляне в три сета от международния №95 Марк-Андра Хюслер,. Това бе втори триумф на швейцареца над тенисист от Топ 20.

На четвъртфинала Хюслер ще се изправи против Камил Майхжак.

Хюслер записа повече асове (8-5) и не направи нито една двойна неточност, като в това време имаше предимство и във връзка с уинърите (46-27). Роденият в Цюрих тенисист завоюва изумителните 89% от точките си на първи сервис (33/37), и осъществя три от десетте си точки за пробив (30%), до момента в който Кареньо Буста оползотвори единствения брейкпойнт до който доближи.

При 2-1 Хюслер стигна до първия брейкпойнт в мача, който бе избавен от Кареньо Буста след отличен бекхенд уинър. Много добра офанзива от главната линия от страна на швейцареца обаче му даде нова опция за пробив, при която Кареньо Буста изпрати форхенд в мрежата. В идващия гейм испанецът бе много неоснователен на ретур и това разреши на международния №95 да затвърди брейка с гейм на нула, увеличавайки задатъка си на 4-1.

Кареньо Буста сложи съперника си под известно напрежение, като увеличи качеството на първия си сервис, като в това време насочи няколко доста качествени удара с бекхенд. Хюслер обаче реагира на импулса в играта на испанеца като стартира да прибягва до офанзиви „ сервис-мрежа “. Швейцарецът стигна до два следващи брейкпойнта, само че пропусна първия след форхенд в мрежата. При идната си опция обаче Хюслер съумя да си отвори пространство в корта и приключи разиграването с невъзмутим смач, спечелвайки първия сет с 6-3.

През по-голямата част от втория сет и двамата бяха доста солидни на сервис, като Хюслер продължаваше да нападна по вършиме, до момента в който желаните оръжия на Кареньо Буста бяха бекхендът и слайсът. Първият брейкпойнт в сета се откри пред швейцареца в седмия гейм, само че той бе избавен от Кареньо Буста след ас. Впоследствие той пласира чудесно воле на мрежата, а в идващото разиграване Хюслер изпрати топката в навън и по този метод вторият подложен си върна водачеството при 4-3.

Испанецът заигра с доста повече убеденост и стигна до два следващи брейкпойнта след отличен минаващ форхенд. Хюслер опита да пласира форхенд наоколо до страничната линия, само че не съумя да откри рамките на корта и Кареньо Буста осъществя доста значим брейк, правейки резултата 5-3 в своя изгода.

Роденият в Хихон тенисист продължи да господства и пласира две отлични топки наоколо до линиите, като след две несполучливи обжалвания на Хюслер резултатът стана 30-0 в интерес на Кареньо Буста. Перфектна къса даде три следващи сетбола на испанеца, а секунди по-късно сетът завърши след офанзива в навън на Хюслер и 6-3 в интерес на втория подложен.

Заключителният сет стартира по много зрелищен метод. При 1-0 Хюслер стигна до три шанса за ранен брейк, само че при първия изпрати топката в навън, след което Кареньо Буста пласира смач и ас. При четвъртия брейкпойнт на швейцареца международният №14 пласира нов превъзходен ас, който неговият конкурент не съумя да отрази. Много качествено воле на мрежата даде преимущество на испанеца, а след още една директна точка от сервис той изравни геймовете.

Хюслер обаче продължи да постанова непостижимо за съперника си движение и в шестия гейм стигна до брейкпойнт, при който Кареньо Буста позволи двойна неточност. Швейцарецът усили задатъка си с гейм на нула, след което стигна до три следващи мачбола. Първият бе избавен от Кареньо Буста с доста положително воле на мрежата, само че по-късно испанецът изпрати топката в навън при офанзива с бекхенд по диагонала и по този метод Хюслер победи с 6-3, 3-6, 6-2.


Участвай в играта ни за смартчасовник Galaxy Watch5. Повече детайлности в Instagram на Тенискафе.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР