Sofia Open, финалХолгер Руне – Марк-Андреа Хюслер 4-6, 6-7(8)Марк-Андреа Хюслер

...
Sofia Open, финалХолгер Руне – Марк-Андреа Хюслер 4-6, 6-7(8)Марк-Андреа Хюслер
Коментари Харесай

Швейцария отново има АТР шампион: Хюслер е изненадващият победител на Sofia Open


Sofia Open, край
Холгер Руне – Марк-Андреа Хюслер 4-6, 6-7(8)


Марк-Андреа Хюслер е изненадващият първенец на Sofia Open 2022. Швейцарецът стигна до най-големия триумф в кариерата си след 6-4, 7-6(8) във финала против Холгер Руне.

Това бе още един мач, в който Хюслер влезе в ролята на новобранец, само че и в този случай той изцяло справедливо се оказа победител. Сервисът, стабилната игра от дъното на корта и честите и доста сполучливи излизания на мрежата още веднъж бяха ключът към триумфа на международния №95.

Роденият в Цюрих тенисист изигра мача от началото до края с оптималната централизация и убеденост в личните сили, което бе впечатляващо на фона на обстоятелството, че той играеше първия си АТР край въобще.

Победата го трансформира и в първия швейцарец с АТР купа от Базел 2019-а, когато пристигна последният трофей на към този момент отдръпналия се Роджър Федерер.

Хюслер призна, че задачата му при започване на годината е била да влезе в първите 120 на ранглистата до края на сезона. Е, в понеделник той ще бъде под №64. Левичарят е и 12-ият дебютант с купа през годината, както и осмият първенец, стигнал до трофей след избавен мачбол. Критичният миг за него бе в четвъртфинала с Камил Майхжак, когато избави два мачбола.

Последва впечатляващ триумф над Лоренцо Музети на полуфинал, а швейцарецът бе запазил най-хубавото от себе си за финала.

В хода на целия дуел Хюслер направи едвам 9 непредизвикани неточности при 28 уинъра. Като цяло мачът бе на високо равнище, а по тази причина приказват и индикаторите на Руне. Датчанинът осъществя 35 печеливши удара по отношение на 15 грешки. Все отново той бе индивидът, който по-трудно взимаше подаванията си в огромна част от мача.

Мачът можеше умерено да влезе и в трети сет, само че някогашният №1 при юношите не съумя да употребява опциите си в тайбрека, в който имаше два сетбола, в това число един на личен сервис. Хюслер оцеля в тези моменти, а по-късно осъществя втория мачбол, с цел да стигне до най-големия триумф в кариерата си.

Така той се причислява в елитния лист от първенци на Sofia Open, в който са още Роберто Баутиста Агут, Григор Димитров, Мирза Башич, Даниил Медведев и Яник Синер.

Очаквайте детайлности.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР