Sofia Open, четвъртфиналАлександър Лазаров/Александър Донски – Симоне Болели/Фабио Фонини 4-6,

...
Sofia Open, четвъртфиналАлександър Лазаров/Александър Донски – Симоне Болели/Фабио Фонини 4-6,
Коментари Харесай

Лазаров и Донски отсъпиха пред Фонини и Болели на четвъртфинала на Sofia Open


Sofia Open, четвъртфинал

Александър Лазаров/Александър Донски – Симоне Болели/Фабио Фонини 4-6, 3-6

Александър Лазаров и Александър Донски не съумяха да стигнат до полуфиналите на шампионата на двойки на Sofia Open и завършиха присъединяване си в конкуренцията след загуба от водачите на схемата Фабио Фонини и Симоне Болели. Мачът стартира доста добре за българските тенисисти, които пробиха за 3-1 в откирващия сет, само че след това опитните италианци последователно откриха контрола върху играта и направиха нова крачка към трофея.

Важно е да се означи, че макар вчерашния си маратонски мач против Лоренцо Музети, който завърши малко преди 23:00, Александър Лазаров не сподели никакви признаци на отмалялост и още веднъж се показа на високо равнище. Донски също сподели добра игра, само че даже освен това състояние италианските ветерани се оказаха непреодолимо затруднение за тях.

Един от главните фактори за триумфа на Фонини и Болели бе тяхното предимство при извоюваните на ретур точки (28-10). Лазаров и Донски завоюваха 71% от точките си на първи сервис (24/34) и осъществиха една от двете си точки за пробив (50%), до момента в който техните съперници оползотвориха четири от осемте брейкпойнта, до които доближиха (50%).

Българското дуо сподели известни съмнения в откриващия гейм, допускайки равнене от 40-15 след ретур уинър на Болели и двойна неточност на Донски. Веднага по-късно обаче международният №609 пласира отличен бекхенд по правата за 1-0.

Болели и Фонини изравниха резултата, само че българските тенисисти бързи си върнаха водачеството. Първият пробив в мача стана факт след брилянтен бекхенд по диагонала на Лазаров, който не остави никакви шансове на Фонини и двамата с Донски усилиха задатъка си на 3-1.

Вполседствие обаче двамата италианци започнаха да показват доста по-добър темп, като Болели бе доста постоянен на сервис, до момента в който Фонини играеше доста пламенно на мрежата и доста добре подбираше моментите за офанзива. Това има оказа помощ да върнат брейка и да възстановят равенството при 3-3.

При 15-0 в седмия гейм Лазаров смени ракетата си, като това се оказа положително решение. Сервисът на четвъртата ни ракета стартира да затруднява съперниците и след праволинеен смач при мрежата от страна на Донски резултатът стана 4-3 в интерес на българския тандем.

Впоследствие обаче Фонини и Болели още веднъж влязоха в доста мощна серия, като в това време Лазаров и Донски позволиха няколко неточности във значими моменти. Поставените под №1 италианци не изгубиха точка в идващите си два сервис гейма, като в това време стигнаха до нов брейк след няколко положителни офанзиви на Болели от дъното на корта и по този метод реализираха поврат, надделявайки с 6-4 в първия сет.

Вторият сет стартира с гейм за Лазаров и Донски, само че доста по-големият опит на Фонини и Болели им оказа помощ да намерят по-добрите решения в няколко дълги и оспорвани разигравания и този път италианците пробиха първи, правейки резултата 3-1 в своя изгода. Българският тандем опита да отговори на предизвикването, само че в деветия гейм позволиха поврат от 30-0 и инкасираха пробив, с който Фонини и Болели оформиха крайното 6-4, 6-3 в своя изгода след 64 минути игра на корт №1 в „ Арена Армеец “.


Участвай в играта ни за смартчасовник Galaxy Watch5. Повече детайлности в Instagram на Тенискафе.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР