Sofia Open 2023 ще се състои в периода от 4

...
Sofia Open 2023 ще се състои в периода от 4
Коментари Харесай

Списъкът за Sofia Open: Играч от топ 10, 1/2-финалист от US Open и куп от младите звезди на тениса!

Sofia Open 2023 ще се състои в интервала от 4 до 11 ноември. Преди по-малко от час от Българската федерация по тенис (БФТ) ни бе обявена радостната вест, като към този момент е явен и листата с тенисистите, декларирали присъединяване на родната ни АТР 250 конкуренция. Безспорно, първоначално се откроява неналичието на първата ни ракета Григор Димитров, за чиято поява в българската столица остава вярата, обвързвана с приемане на " уайлд кард ", до момента в който измежду останалите играчи внимание най-много приковават звездите на американския тенис - Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън и Себастиан Корда.

Именно Фриц се явява и единственият член на международния топ 10, който ще бъде част от осмото издание на Sofia Open, до момента в който измежду останалите му сънародници виждаме двама полуфиналисти от US Open, като самият Шелтън бе спрян по пътя към тазгодишния край в Ню Йорк от бъдещия първенец Новак Джокович. Още на българска земя пък следва да се насладим и на изявите на един от огромните гении в тениса Лоренцо Музети, както и на носителя на трофея в родната ни столица от 2016-а година - Роберто Баутиста Агут.

Българското присъединяване в София пък надалеч не би се лимитирало единствено до възможна поява на Григор, като упованията са още веднъж редица родни състезатели да бъдат възнаградени с " уайлд кард ", като по всяка възможност това ще са втората ни ракета Димитър Кузманов, надлежно третата такава Адриан Андреев, както и някой всред 19-годишния гений Янаки Милев и завръщащия се от ужасяваща травма Александър Лазаров, който преди година донесе единствената българска победа в главната скица на шампионата.

Записани участници за главната скица на Sofia Open 2023:

Тейлър Фриц

Франсис Тиафо

Лоренцо Музети

Бен Шелтън

Адриан Манарино

Алехандро Давидович Фокина

Себастиан Корда

Ян-Ленард Щруф

Себастиан Баес

Томас Ечевери

Ласло Джере

Макензи МакДоналд

Роберто Баутиста Агут

Макс Пърсел

Алексей Попирин

Миомир Кецманович

Себастиан Офнер

Александър Вукич

Мартон Фучович

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР