Sofia Open 2023 ще се проведе от 4 до 11

...
Sofia Open 2023 ще се проведе от 4 до 11
Коментари Харесай

Sofia Open 2023 ще се проведе между 4 и 11 ноември

Sofia Open 2023 ще се организира от 4 до 11 ноември в „ Арена София " и зала „ София ". Елитът на международния тенис ще пристигна още веднъж в България за осмото издание на шампионата от сериите ATP 250 в София. Българската федерация по тенис завоюва правото да провежда конкуренцията, която трябваше да се състои в Тел Авив, само че беше анулирана поради военния спор в Израел.


" След големи старания БФТ съумя да направи огромен подарък на българските почитатели на тениса ", оповестиха от Федерацията на формалния си уебсайт.

В края на предходната седмица стана ясно, че София е спечелила борбата с Хихон кой да замести Тел Авив като хазаин на шампионат от сериите АТП 250. След това обаче от БФТ оповестиха, че се отхвърлят от опцията да одобряват конкуренцията, защото поради локалните избори в България не могат да употребяват " Арена София ".

В последна сметка София ще бъде хазаин на шампионата, въпреки че от БФТ не прецизират каква е сделката с управлението на АТП. Най-вероятно първите два или три дни от шампионата, в които се играят най-вече квалификации и няколко мача от първия кръг, ще се проведат в зала " София ", след което конкуренцията ще се реалокира в " Арена София ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР