Sofia Open 2022 ще се проведе от 25 септември до

...
Sofia Open 2022 ще се проведе от 25 септември до
Коментари Харесай

Елитът на световния тенис идва на Sofia Open 2022 в края на септември

Sofia Open 2022 ще се организира от 25 септември до 2 октомври в „ Арена Армеец “. Елитът на международния тенис ще пристигна още веднъж в България за седмото издание на шампионата от сериите ATP 250 в София, оповестиха уредниците на шампионата. Новината е, че българската аудитория още веднъж ще е в залата.

През 2020 година България бе измежду дребното страни в света, които организираха конкуренция от тура след спирането на сезона поради пандемията. През 2021-ва влиятелната традиция за страната ни продължи с тенис на най-високо равнище, само че на почитателите не бе позволено да участват на спортни мероприятия и да се насладят онлайн на шоуто на огромните в тениса. Звезди и аудитория ще имат късмет да бъдат още веднъж дружно за най-големия тенис шампионат, провеждан у нас.

"Щастливи сме да обявим публично, че през 2022 година ще се насладим на седмото следващо издание на Sofia Open. В България още веднъж ще дойдат едни от най-хубавите тенисисти в света, които ще се борят за купата в София. Най-хубавото е, че прелестната българска аудитория ще може още веднъж да се допре до магията им онлайн. Ще бъде огромно наслаждение да приветстваме почитателите още веднъж в залата за Sofia Open 2022 ", съобщи Кей Годкхинди – турнирен шеф на Sofia Open.

„ Благодарение на взаимните ни старания с нашите сътрудници от Българската федерация по тенис шампионатът в София се трансформира в едно от най-очакваните спортни събития в България и в интернационален проект. През миналите години Sofia Open построи солидна известност, привличайки едни от най-силните тенисисти в света. Доказателство са предходни първенци в София като Роберто Баутиста Агут, Григор Димитров, Даниил Медведев и Яник Синер.

Благодарение на Sofia Open България още веднъж ще бъде значима тематика в света на тениса с милиони фенове по всички краища на света, наслаждаващи се на шоуто през 2022 година Това ще бъде страхотна реклама на красивата България “, добави Кей Годкхинди.

"Превърнахме шампионата в София в традиция в календара на ATP. В света на тениса Sofia Open към този момент е марка. Но това не е единствено спортно събитие, гледано по целия свят. Това е и първокачествен артикул с голям стопански резултат, който ние, уредниците от българска страна, развиваме и постановяваме. Sofia Open е огромна положителна реклама на България и нашата столица. Международната телевизионна публика надвишава 300 милиона фенове, а с медийните изявления задграничната публика е близо 1 милиард души “, съобщи Стефан Цветков - президент на Българската федерация по тенис.

“Sofia Open е ентусиазъм за българските деца. Sofia Open е извънреден късмет за актуалните тенис гении на България да играят на родна земя в професионално събитието на ATP, да бъдат част от най-големите, да израстват и също да въодушевяват идващото потомство. Но Sofia Open е най-много подарък за почитателите на тениса в България, това е шампионат за хората, които обичат спорта, за големия брой другари на тениса. И най-хубавото през 2022 година е, че българските почитатели и звездите на международния тенис още веднъж ще бъдат дружно.

Благодарим на Министерството на младежта и спорта и на страната за съдействието да организираме сполучливо събитие от международна класа.

Благодарности към притежателите на лиценза - Brandplus, че дружно пренасяме магията на международния тенис на българска земя. Предварително благодаря на всички бъдещи спонсори и сътрудници в реализацията на това хубаво предизвикателство. Вярваме, че ще получим нужната поддръжка за това международно събитие, рекламиращо България ", добави Стефан Цветков.

Скоро ще има детайлна информация за билетите за Sofia Open 2022.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР