Sofia Open 2021 ще се проведе от 26 септември до

...
Sofia Open 2021 ще се проведе от 26 септември до
Коментари Харесай

Sofia Open започва на 26 септември

Sofia Open 2021 ще се организира от 26 септември до 3 октомври в " Арена Армеец ". Тенис шампионатът от сериите ATP 250 ще бъде след US Open и Laver Cup, което стана дефинитивно ясно, откакто ATP удостовери календара за последните три месеца от сезона.

През предходната година България бе измежду дребното страни в света, които организираха конкуренция от тура след спирането на сезона поради пандемията, а през 2021-а продължава влиятелната за страната ни традиция с шестото следващо издание на най-големия тенис шампионат, провеждан у нас.

" Радваме се, че шампионатът в София ще се организира още веднъж и работим неуморно да го превърнем в незабравимо преживяване благодарение на сътрудниците ни от Българската федерация по тенис ", съобщи Кей Годкхинди - турнирен шеф на Sofia Open.

" Пътят дотук беше дълъг и в продължение на месеци работехме в тясно съдействие с АТР, с цел да подсигуряваме датите на осъществяване на шампионата. Мястото му в календара зависеше от решението за преместването на Индиън Уелс от март за октомври, както и несигурното състояние с конкуренцията в Шанхай, която, за жалост, бе анулирана през 2021 година Осъзнаваме провокациите пред нас в тези непредвидими времена и се радваме, че още веднъж ще организираме шампионат, който носи опция за изява на професионалните тенисисти, наслаждение на почитателите в залата и пред телевизионния екран и претовареност на хора и локални бизнеси, които работят за шампионата ", добави Кей Годкхинди.

Стефан Цветков - президент на Българската федерация по тенис, съобщи: " Изключителен триумф за България и българския тенис е, че успяхме да запазим шампионата в София и ще имаме достойнството да посрещнем елита на международния тенис у нас за шеста поредна година. Преборихме се с редица други европейски и международни столици, имащи голямо предпочитание да одобряват шампионата в тази седмица от календара на АТР. Но в името на обичания спорт, на тенис гениите на бъдещето, които порастват в България и намират ново ентусиазъм, в името на почитателите на тениса, положихме съществени старания, които дадоха резултат. Запазихме шампионата, който се трансформира в лицето на нашия спорт - по света и у нас. А прелестната ни страна и прелестната ни столица още веднъж ще получат невероятна реклама по целия свят. Международната телевизионна публика доближава 580 милиона фенове, а с медийните изявления задграничната публика надминава 1 милиард души. Светът още веднъж ще впери взор към София и отново ще се приказва за България. А всяка година шампионатът надгражда и подсигурява нови и нови положителни страсти. Sofia Open се трансформира в марка в света на тениса. Утвърдихме шампионата в България като традиция в календара на АТР. И традицията продължава. "

Очаквайте детайлна информация за билетите за Sofia Open 2021 и за изискванията за достъп в " Арена Армеец ", които ще бъдат съобразени с настоящата епидемиологична конюнктура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР