Sofia Meetings е професионално събитие за кино. Това е формулата,

...
Sofia Meetings е професионално събитие за кино. Това е формулата,
Коментари Харесай

Мира Сталева: Sofia Meetings събира таланта с финансиста

„ Sofia Meetings е професионално събитие за кино. Това е формулата, по която се случва събирането на финанси и намирането на бъдеща кариера на кино лентата. То е единственото сходно професионално събитие в България и едно от дребното на Балканския полуостров, само че несъмнено играем в А-Лига. Изданието се организира за 20-и път. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ Мира Сталева – изпълнителен шеф на Sofia Film Fest и началник на Sofia Meetings, както и член на борда на Европейската кино академия.

От Sofia Meetings са почнали към този момент международни имена, както и съвсем всички огромни български кино режисьори и артисти. Във фестивала вземат участие и филми, които са в постпродукция и желаят да бъдат показани във фестивали като Кан и други. В момента има 400 чужденци в София, които ще вземат участие, добави Сталева.

„ Като една огромна организация за запознанство, която се пробва да събере гения с финансиста – този, който е подготвен да влага. Sofia Meetings също се опитваме да повдигнем равнището на българските продуценти. Да поканим продуценти от други страни и да покажем по какъв начин се случат копродукциите в чужбина “, сподели още Сталева.

Специален посетител на 27-ия Sofia Film Fest е и Джералдин Чаплин, която ще показа кино лентата на Джесика Удуърт „ Лука “.

„ Аз съм един от копродуцентите на кино лентата „ Лука “ на Джералдин Чаплин. С нея се приказва извънредно леко, извънредно земна е, има ужасно възприятие за комизъм. Тя е доста любопитен човек и към света и към работата си “, сподели Сталева.

По нейните думи има потребност, изключително в България, да се приказва за ролята на дамите в киното.

„ Социалистическото общество постановяваше едно мислене, че има мъжки специалности. Но в действителност се оказва, че в България е имало доста дами продуцентки “, добави тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР