Sofia Guitar Fest 2024 се провежда в центъра на столицата

...
Sofia Guitar Fest 2024 се провежда в центъра на столицата
Коментари Харесай

В памет на Кирил Маричков: Над 200 китари ще изсвирят „Клетва“ на Sofia Guitar Fest

Sofia Guitar Fest 2024 се организира в центъра на столицата този уикенд. Десетки фенове и експерти ще покажат уменията си по свирене на китара пред Националния ворец на културата.

 

„ За пръв път в България се случва нещо от подобен мащаб. Ще има всеобщо свирене, което ще събере над 200 хора от всевъзможни националности и възрастни, които ще свирят на тази сцена. Вчера започнахме с млади гении, с класика, рокендрол и с огромен концерт на група „ Торнадо “, които забиха пред най-заклетите си почитатели “, сподели вокалистът на D2 Деян Каменов – Дидо пред bTV.

 

На музикалното събитие е трябвало да участва и рок легендата Кирил Маричков, който умря през вчерашния ден след случай на сцената в село Селановци, Врачанско.

 

В негова памет над 200 китари ще изсвирят емблематичната ария „ Клетва “ на Sofia Guitar Fest 2024.

 

„ Дошъл съм да почета паметта на моя огромен другар. Искам да поднеса съболезнования на фамилията и на всички българи и фенове на рок музиката, които го обичат. За D2 той е доста огромно нещо със старта на една от първите ни песни – нашия кавър на „ Две следи “. Нашата работа и другарство продължи безусловно до неотдавна. Очаквахме да бъде на това събитие, само че за жалост животът се оказва по-голям от всички нас “, сподели създателят и китарист на D2 Димитър Кърнев.

 

Той описа за последната си среща с Кирил Маричков, която по думите на Кърнев е била пророческа. 

 

„ Бяхме на една маса и почитахме рождения ден на различен наш безценен другар. За страдание той тогава не вярваше, че ще доживее 80 години. Нека не си нарочваме, Господ знае по кое време всеки идва и си отива. Много сме тъжни. Хора като него в действителност не си отиват освен през творчеството, а и през своите огромни персони. Киро, както го наричахме неговите другари, ще остане вечно в нашите сърца “, сподели Димитър Кърнев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР