Sofia Game Night се завръща на 2 ноември с второто

...
Sofia Game Night се завръща на 2 ноември с второто
Коментари Харесай

Над 40 събития на 30 локации в Нощта на игрите в София

Sofia Game Night се завръща на 2 ноември с второто си издание и още по-богата стратегия, която ще включи над 40 събития на 30 местоположения в цяла София.

Акцент тази година са събитията за деца. С повече от 10 събития детската стратегия ще провокира малчугани, младежи и техните фамилии да се впуснат в света на игрите.

Кой не би желал да си направи лична видеоигра, да нарисува своя обичан воин или да си поиграе с роботи? Какви са изгодите от електронните спортове или по какъв начин можем да преоткрием музея посредством игра? Тези и доста други занимания чакат посетителите на Софийската нощ на игрите.

Снимка: Фейсбук

През тази година за първи път в програмата се включват РобоКидс, които ще покажат на по-малките дизайнери какъв брой е занимателно да направиш лична игра. Съботният следобяд ще е цялостен с просветителни интерактивни игри, добавена действителност и занимавки от хартия.

Ще има и настолни игри за най-малките, които ще имат опцията да упражнят паметта си и да тестват своята логичност с главоблъсканици.

Във „ Вечерта на програмирането” деца и техните родители ще могат да научат повече за основни умения за специалностите на бъдещето, както и да си поиграят с роботите Даш и Дот.

Компютърната академия IT STEP пък кани посетителите на пет събития, в които те ще могат да се включат в откритите уроци: „ Създай геройче с Illustrator “, „ Направи първата си игра със „ Scratch “ и „ Създай игра с Kodu “, да схванат повече за „ Теория на цветовете, основана на герои от игрите “.

Кой споделя, че визитата в музеи е скучно?

Националният исторически музей се включва в Нощта на игрите с известни заглавия настолни игри като „ Не се сърди дребосъче “, „ Jenga “, „ Дама “ в човешки размери, както и игри, създадени от музейните експерти за да създадат опознаването на експонатите в музея по-различно и забавно.

Организаторите са подготвили и среща с „ Micro:bit “ - джобен, програмируем компютър, създаден от Би Би Си и въведен в образователната стратегия в Обединеното кралство и други страни по света. Устройството е уместно както за деца и младежи с опит в кодирането, по този начин и за безусловно начинаещи. С негова помощ всеки може да се трансформира в дизайнер и създател на цифрова информация, като опциите за основаване са доста - от крачкомер, до интерактивна игра и робот.

Пълната стратегия на Sofia Game Night можете да видите ТУК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР