Sofia Fashion Week Spring/Summer 2024 започна в София. Седмицата на

...
Sofia Fashion Week Spring/Summer 2024 започна в София. Седмицата на
Коментари Харесай

Sofia Fashion Week показва безвъзмездно ревютата на български студенти по мода

Sofia Fashion Week Spring/Summer 2024 стартира в София. Седмицата на модата се провежда годишно от Hotel Marinela - хазаин на събитието и Code Fashion TV - единствената българска фешън телевизия. От 2015 година до през днешния ден на подиума на Sofia Fashion Week своите марки и модели са презентирали стотици марки и дизайнери от България и света. Топ модели, инфлуенсъри, музикални звезди и VIP посетители от целия свят са били посетители на събитието. Световно известни марки са били сътрудници на Sofia Fashion Week през годините. Събитието се организира в няколко тематични вечери, а на подиума се показват Haute Couture, Ready-to-wear, мъжки, булчински сбирки, аксесоари и бижута. Първата вечер на Sofia Fashion Week демонстрира безплатно ревютата на български студенти по мода - това сподели продуцентът на Sofia Fashion Week Spring/Summer 2024 Мария Бонева.


Разговаряхме с нея за новостите и историята на единствената по рода си в България седмица на модата, която от 2015 година прави българската столица част от международните седмици на модата.

С какво ще ни изненада тази година Sofia Fashion Week?

Първата вечер 27-ми, на която започваме с вас и аз съм доста щастлива, тъй като ти си, както се споделя " кадемлия ", е малко меценатска. Лично госпожа Маринела Рабаджиева я направи по този начин, че тя да е безусловно безплатна за всички студенти, т.е. имаме студенти от " Нов Български Унверситет " от " Националната художествена академия ", имаме дебютиращи млади дизайнери и някак си желаеме да ги покажем на стилната сцена, тъй като го направихме 2016 година. Тогава огромни марки в действителност си откриха техните моделиери, в действителност Decizo Monni по този метод си откри момче, което към този момент му в артистичния екип. Аз считам, че това е един късмет, в действителност даже на одобрените дизайнери, които доста постоянно споделят: " няма човешки запас, няма шивачи, няма... " - ето: има млади гении, просто някой би трябвало да ги забележи. И ние като бизнеса би трябвало да ги съберем на едно място.


Tи си безспорен казус, в България нямаше такова нещо като Sofia Fashion Week, каквото има в Ню Йорк, каквото има в Милано, каквото има в Париж. Kажи ни - ясно e, че си горда да го правиш, какво ти коства да направиш Sofia Fashion Week персонално и професионално?


Ох, това беше една моя фантазия, тъй като тя топлата вода не е измислена и си споделих, добре бе, откакто има Париж fashion, Милано, Ню Йорк, както ти сподели, за какво да нямаме и... Sofia Fashion Week? И просто тогава беше един работен обяд с госпожа Маринела Рабаджиева и речено сторено - взехме и го направихме!

Просто ни трябваше местенце, тъй като един подобен огромен план, в случай че той няма семейството, мястото, залите, базата, тъй като доста хора виждат единствено това, което на сцена, само че това са най-малко месец и половина-два договаряния, работа, организация на на дизайнери на сбирки, бекстейдж, асортимент на модели всички екипи, които работят и някак си - по какъв начин да кажа, към този момент в действителност 2015 го вършим, даже не знам това какъв брой години стана, то към този момент си по този начин потече.

Много благодаря на БГНЕС, че сте с нас тази година, аз съм доста щастлива и доста ви поисквам на вас, всяка година да бъдем дружно постоянно да поддържаме някакви разнообразни дела.

Уважаеми фенове на BGNES, доста съм щастлива да ви поканя от първата вечер на София Fashion Week, а допускам, че ще получите невероятни фрагменти и желая да ви кажа, че има една невероятна идея, която е за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Дизайнерите дружно с " Аликанте " и " Европатент " го вършат. Това ще бъде първата вечер в последната вечер ще покажем, че в действителност естетичната мода устойчивата е доста значима за всички нас. Така че ви очаквам! Благодаря ви!

Заповядайте на Sofia Fashion Week! / БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР