Софи Маринова стъпва на театралната цена. Ромския славей става част

...
Софи Маринова стъпва на театралната цена. Ромския славей става част
Коментари Харесай

Софи Маринова влиза в театъра! Ромската певица на една сцена с Шкумбата

Софи Маринова стъпва на театралната цена. Ромския славей става част от спектакъл „ Българан “ за мюзикъла „ Таборът се връща от небето “. Репетициите за постановката към този момент са почнали, а премиерата е планувана за 19 август от 21 ч. на сцената на Летния спектакъл във Варна.

„ Таборът се връща от небето ” е тавтология на историята, разказана в съветския филм „ Таборът отива към небето “. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща сантиментална история за невъзможната и изпепеляваща обич сред конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

„ Значимо място в спектакъла имат руско-циганските романси и танци. Публиката ги обича, познава и припява „ Нане цоха “, „ Очи чорные “, „ Все, что было “, „ Андроверда “, „ Две гитарьi “, „ Цисан спросил цыганку “ и други. Тази музика е осцилация и темп - необятна и необяснима като палавника вятър, развяващ косите, като огъня в кръвта. С облика за свободни и волни хора, обладавани от сипни пристрастености, като обич и ненавист, ромите влизат в творби на международната класика “, споделят от спектакъл „ Българин “.

Оттам насочат покана към Софка да се включи в представлението с осъществявания на песни, като тя незабавно се съгласява на предизвикването. „ Да “ на отправеното предложение споделя и Димитър Туджаров-Шкумбата , който ще е един до друг до Маринова на сцената ще взе участие и Краси Ранков , написа „ България Днес “.

Танците ще се извършват от Ансамбъла за национални песни и танци „ Одесос “ при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Варна, с живописен началник и хореограф Радослав Иванов. Режисьор на огромната продукция е Николай Априлов, а планът се осъществя с финансиране от националния фонд „ Култура “. Мюзикълът с присъединяване на Софи Маринова е плануван и за 21 септември от 19 часа а Канев център в Русе.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР