Софарма Трейдинг, най-голямата българска кампания по приходи в сектор Фармация“,

...
Софарма Трейдинг, най-голямата българска кампания по приходи в сектор Фармация“,
Коментари Харесай

Софарма Трейдинг финализира придобиването на сръбската компания Lekovit

Софарма Трейдинг, най-голямата българска акция по доходи в бранш „ Фармация “, разгласи през днешния ден приключването на договорката по придобиването на сръбската компания Lekovit – най-бързо развиващия се локален търговец на едро с медикаменти през последните 3 години в Сърбия.

С придобиването на 70% от дяловете на основаната в Шабац компания, Софарма Трейдинг става мажоритарен притежател, а доктор Драган Петрович, досегашния притежател на Lekovit, ще задържи останалите 30% от дяловете на предприятието. Това стана допустимо откакто Сръбската комисия за защита на конкуренцията утвърди абсолютно договорката в края на предишния месец.

Както към този момент беше оповестено, доктор Драган Петрович ще продължи да извършва ролята на Изпълнителен шеф, който ще дава отговор директно на Изпълнителния шеф на Sopharma Trading d.o.o Bеograd. Той ще се причисли и като член на управителния екип на Софарма Трейдинг АД, и ще работи върху тясната интеграция на интервенциите на Lekovit с тези на дъщерното сдружение на компанията в Сърбия.

Партньорството сред двете компании ще съчетае новаторския диверсифициран бизнес модел на българския вложител с локалните познания и високата известност на сръбската компания за създаване на мощен състезател с национално наличие на сръбския пазар. Обединението ще докара със себе си и внедряването на нововъведения и налагането на място на водещи международни практики и модерни технологии, които Софарма Трейдинг употребява в модела си на работа у нас.

В кратковременен проект Софарма Трейдинг и Lekovit ще се концентрират върху запазването на цената на сръбската компания и основаването на синергия сред двете сдружения, посредством сполучлива интеграция на техните процеси.

„ Придобиването на Lekovit е първата крачка към нашата агресия в района. Плановете ни за в бъдеще включват построяването на цялостния бизнес модел, който Софарма Трейдинг развива в България “, съобщи Димитър Димитров, Изпълнителен шеф на Софарма Трейдинг АД. „ Към момента главната ни цел е да запазим високата известност на Lekovit. И това което ясно виждаме е, че хората, работещи там са основният детайл, който построява тази известност. Убеден съм, че комбинирайки опитът и опциите на двата екипа и нашата мощна интеграционна стратегия, няма да успеем да пропуснем нито една бизнес опция и ще изпълним в цялостна степен нашия проект за взаимоотношение. Ще се учим един от различен и ще растем дружно! "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР