СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви днес сътрудничеството си

...
СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви днес сътрудничеството си
Коментари Харесай

Летище София ще разполага с най-съвременни системи за проверка на багажа през 2024

СОФ Кънект, операторът на летище София, разгласи през днешния ден съдействието си с Leidos (NYSE:LDOS), водач в технологиите и част от FORTUNE® 500 за внедряването на авангардни надстройки на своите системи за инспекция на записания багаж. Това внедряване на новаторски системи е предопределено да дава отговор на най-новите европейски разпореждания и отразява уговорката на летището към сигурността на пасажерите и ефикасните интервенции.

„ Горди сме да си партнираме с световен водач в промишлеността като Leidos.

Инсталирането на системите ще направи пътуването през нашето летище побързо и безпроблемно преживяване за пасажерите. Това е стратегическа стъпка за модернизиране на летище София и по-ефективно действие, с цел да дава отговор на най-високите равнища на стандарти за сигурност. “, сподели Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на СОФ Кънект.

Leidos ще конфигурира три системи за разкриване на експлозиви (EDS), сертифицирани по Стандарт 3 на Европейски Съюз MV:3D. Всяка от тях е оборудвана да дава отговор на най-високото равнище за разкриване на закани с висока степен на акуратност и ниски равнища на аларми. Компанията също по този начин ще конфигурира две нови рентгенови системи като част от надстройката. В допълнение, Leidos поема ангажимент и за повсеместен 10-годишен контракт за обслужване на системите, предопределен да обезпечи непрекъсната, първокласна продуктивност.

Високопроизводителният MV:3D има закрепен рентгенов портал и употребява голям брой детектори за основаване на 2D и 3D изображения с висока разграничителна дарба. Тази усъвършенствана технология за инспекция е предопределена да даде на летище София опцията да сканира до 1800 багажа на час за система и да усили успеваемостта на своите интервенции по инспекция.

„ Развълнувани сме да работим с летище София и да предоставим усъвършенствана технология за инспекция на регистриран багаж. Очакваме това съдействие да разреши на летище София да отговори на актуалните и разрастващи се потребности за сигурност. “, сподели Брад Бъсуел, старши вицепрезидент и действен управител в Leidos.

Инсталирането на новите системи се чака да завърши през второто тримесечие на 2024 година, преди дейния летен сезон.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР