СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви днес сътрудничеството си

...
СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви днес сътрудничеството си
Коментари Харесай

Летище София модернизира системите си за проверка на багажа

СОФ Кънект, операторът на летище София, разгласи през днешния ден съдействието си с Leidos (NYSE:LDOS), водач в региона на науката и технологиите и част от FORTUNE® 500 за внедряването на авангардни надстройки на своите системи за инспекция на записания багаж.

Това внедряване на новаторски системи е предопределено да дава отговор на най-новите европейски разпореждания и отразява уговорката на летището към сигурността на пасажерите и ефикасните интервенции.

Горди сме да си партнираме с световен водач в промишлеността като Leidos. Инсталирането на системите ще направи пътуването през нашето летище по-бързо и безпроблемно преживяване за пасажерите. Това е стратегическа стъпка за модернизиране на летище София и по-ефективно действие, с цел да дава отговор на най-високите равнища на стандарти за сигурност, сподели Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на СОФ Кънект.

Leidos ще конфигурира три системи за разкриване на експлозиви (EDS), сертифицирани по Стандарт 3 на Европейски Съюз MV:3D. Всяка от тях е оборудвана да дава отговор на най-високото равнище за разкриване на закани с висока степен на акуратност и ниски равнища на аларми. Компанията също по този начин ще конфигурира две нови рентгенови системи като част от надстройката. В допълнение Leidos поема ангажимент и за повсеместен 10-годишен контракт за обслужване на системите, предопределен да обезпечи непрекъсната, първокласна продуктивност.



Високопроизводителният MV:3D има закрепен рентгенов портал и употребява голям брой детектори за основаване на 2D и 3D изображения с висока разграничителна дарба. Тази усъвършенствана технология за инспекция е предопределена да даде на летище София опцията да сканира до 1800 багажа на час за система и да усили успеваемостта на своите интервенции по инспекция.

Развълнувани сме да работим с летище София и да предоставим усъвършенствана технология за инспекция на регистриран багаж. Очакваме това съдействие да разреши на летище София да отговори на актуалните и разрастващи се потребности за сигурност, сподели Брад Бъсуел, старши вицепрезидент и действен управител в Leidos.

Инсталирането на новите системи се чака да завърши през второто тримесечие на 2024 година, преди дейния летен сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР