СОФ Кънект – оператор на летище София, обявява плановете си

...
СОФ Кънект – оператор на летище София, обявява плановете си
Коментари Харесай

Влагат 150 милиона лева в летище София до края на 2025-а година

" СОФ Кънект " – оператор на летище София, афишира проектите си за ускорено вложение в столичното летище до края 2025 година Повече от 50 млн. лева годишно ще бъдат влагани в развиването на летището в идващите три години. Така ще се реализира нарастване от 60 млн. лева, или 2/3 повече по отношение на заложеното в концесионния контракт, показват от " СОФ Кънект ".

" Инвестираме в бъдещето на България. Не единствено изпълняваме, само че и ще преизпълним капиталовата си стратегия. 150 млн. лева ще бъде приносът на " СОФ Кънект " към българската стопанска система до края на 2025 година, който да обезпечи трансформацията на столичния аеропорт. Така общо за целия период на концесията  вложенията в развиването на българското летище ще надвишат 1,2 милиарда лева Работим интензивно и по възстановяване на въздушната съгласуваност на града и страната - повече дестинации от летище София значат основаване на нови бизнеси и още работни места, а също и разпространение на страната в интернационален мащаб ", съобщи Хесус Кабайеро – изпълнителен шеф на летище София.

Инвестиционната стратегия е част от по-широката стратегическа цел, с която до 2030 година ще имаме петзвездно районно летище и трети пътнически терминал. Подобряване на пътническото прекарване, приложението на зелената сила, чистата околна среда и стабилно развиване са измежду главните цели в проекта за рационализация на летище София, акцентират от " СОФ Кънект ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР