Содата за хляб може спокойно да се нарече универсален и

...
Содата за хляб може спокойно да се нарече универсален и
Коментари Харесай

Содата за хляб: 4 универсални приложения

Содата за самун може умерено да се назова повсеместен и незаместим артикул. Във всеки дом има опаковка със сода, а обсегът й за потребление е доста необятен.

Каква е тайната на това потребно вещество и по какъв начин най-добре да го употребявате?

Содата е позната на хората от доста дълго време: хората стартират да я извличат от природата още 1,5-2 хиляди години преди новата епоха. След това те просто изпаряваха водата от содените езера. Въпреки всичко, това е хранителна изкуствена сода, която всяка стопанка има през днешния ден.

Химическата формула на содата за самун е NaHCO3, натриев бикарбонат. Той е мека основа и по тази причина оказва помощ на човешкото тяло, когато е изложено на разнообразни киселинни офанзиви. Поради тази причина содата за самун се употребява интензивно за медицински и битови цели.

Как да се лекуваме със сода?

Лечебните свойства на содата са неоспорими. Може да се употребява за поемане - пара, гаргара при кашлица. Разтвор на сода се употребява необятно в битка с разнообразни инфекции. Лосиони от разтвор на сода ще успокоят сърбежа от комари. А прибавянето на единствено ½ чаена лъжичка сода за самун към медикаментите ще помогне за намаление на кръвното налягане, защото содата за самун отстранява течността от тялото.
Как вярно да използваме сода бикарбонат, с цел да се предпазим от грип и простуда?
Още преди век лекуването на настинки и вирусни болести със сода бикарбонат придобива известност в Америка.Отдавна е известно, че по...
Прочети повече
Как да използваме сода за самун за персонална хигиена?

Содата за самун е чудесна за избелване на зъбите и предотвратява образуването на зъбен камък. Добавяйте го от време на време към пастата си за зъби и зъбите ви ще станат очевидно по-бели.

Можете също да извършите скраб благодарение на сода: за това просто би трябвало да добавите единствено 1-2 чаени лъжички сода към душ гела.

Използването на сода за пилинг се трансформира в съвсем класика. Смесете сода за самун с елементарна сол в съответствие 1:1 и нанесете върху лицето си. Разбира се, това няма да размени почистването на лицето ви с професионален козметик, само че никой не е отменил националните средства и те също са много ефикасни.

Как да използваме сода за самун при разчистване?
Няма да повярвате защо може да употребявате содата за самун
Ако има някакъв повсеместен артикул, който участва във всяка кухня, това е содата за самун. Тя е освен честа добавка при готвене, само че...
Прочети повече
Содата е незаместим асистент в кухнята, тя съвършено почиства и дезинфекцира разнообразни повърхности. Само една опаковка сода може елементарно да размени доста скъпи почистващи артикули.

Също по този начин, содата за самун може да се употребява за отпушвания на тръби, разчистване на тоалетната, унищожаване на гъбички по завесата в банята, разчистване на килими и матраци.

Как содата за самун се бори с неприятните миризми?

Содата бикарбонат доста елементарно отстранява всевъзможни неприятни миризми в хладилника. За да извършите това, просто би трябвало да изсипете сода в отворен съд и да я поставите вътре. Можете да извършите същото с обувки, панер за отпадък, шкафове.

Можете да премахнете неприятните миризми със сода за самун и в съдомиялна машина. За да извършите това, прибавете 1/2 чаша сода в машината преди миене на съдове.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР