Содата за хляб е онази подправка, която присъства в почти

...
Содата за хляб е онази подправка, която присъства в почти
Коментари Харесай

Никой не подозираше, че допуска грешка, докато гаси содата за хляб. Вижте как е правилно!

Содата за самун е онази фалшификация, която участва в съвсем всяко домакинство. Тя е необятно публикувана и елементарно налична. Срещу по-малко от левче бихме могли да я прибавим към кутията с останалите ни подправки.
Содата за самун е една от главните съставки при подготвяне на печива, включително: кексове, самун, баница и доста други. Тя е естествен набухвател и посредством нея съумяваме да сътворим в действителност вкусни и пухкави кулинарни шедьоври.
 Помислете за натриев бикарбонат за проблеми с храносмилането Помислете за натриев бикарбонат за проблеми с храносмилането
Натриевият бикарбонат е доста по-известен още като сода за самун.  Така го знаят всички. Той има доста лечебни свойства и множ...

Дали обаче сме наясно с това по какъв начин вярно да я загасим?
Известно е, че содата за самун би трябвало да се задейства в някаква киселина. В противоположен случай не ще разкрие целия си капацитет пред нас. Обикновено се употребява оцетна или лимонена киселина. Когато взаимодейства с киселина, тя се трансформира в карбонат и вода. Това е реакция, водеща до отделянето на въглероден диоксид, който в действителност е извършител тестото да набухва и в доста от случаите да удвоява размера си.
Кой е верният метод за гасене на содата?
Когато приготвяте баница или някоя друга вкусотия, прибавете содата към количеството брашно, посочено в самата рецепта. Независимо каква течност добавяте към сухите съставки, било то кисело мляко или вода, не пропускайте да полеете с минимално количество оцет.
 Кога се пече с бакпулвер и по кое време със сода бикарбонат Кога се пече с бакпулвер и по кое време със сода бикарбонат
Всеки кулинар знае, че когато стане време за печене на сладкиш или друго тестено прелъщение, би трябвало да се постави някакъв набухвател. Най-...
Това е верният метод за активиране на содата!
След добавяне на оцета, бъркате пламенно и незабавно слагате да се пече. Така реакцията протича доста по – дейно.

Вместо оцет, може да прибавите малко лимонтузу.
Съветът ни към вас е в никакъв случай да не заливате содата авансово, тъй като крайният резултат няма да е прелестно пухкаво тесто!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР