Содата за хляб е леснo достъпна по магазините, защото е

...
Содата за хляб е леснo достъпна по магазините, защото е
Коментари Харесай

Полезни приложения на содата вкъщи

Содата за самун е леснo налична по магазините, тъй като е известен артикул, постоянно употребен при печене. Но содата за самун има доста други приложения в дома: кухня, козметика, медикаменти и разчистване. Содата е идеална за разчистване на доста домашен уреди. Не е нужно да купувате подготвени, скъпи химикали, с цел да почиствате дейно!

Содата ще ни помогне да поддържаме непорочност и да ускорим приготвянето на месни ястия, готвене на грах и фасул. Можем да го използваме за разчистване на микровълновата фурна, с помощта на него ще се отървем от неприятната миризма от хладилника и ще премахнем варовика. Можем да използваме сода за самун вместо бакпулвер, идеална е и за подготвяне на карфиол.
Прост лек със сода бори настинката за 3 дни
Повече от столетие лекуването със сода бикарбонат се радва на известност. Тази съставна част е идеалният лек за настинки и вирусни заболяван...

Ако ви тормози неприятната миризма на този зарзават, наложително прибавете щипка сода бикарбонат във врящата вода. Содата съвършено убива неприятните миризми! Благодарение на него след няколко мига ще се отървем от дразнещата миризма на чесън или риба от ръцете. Остава ни единствено да разтрием ръцете си със сода бикарбонат. 

Но това не е всичко – в нашата изложба ще намерите още по-полезни приложения на содата бикарбонат вкъщи!

1. Сода бикарбонат за разчистване на микровълновата

Микровълновата фурна е покрита със пласт мазна нечистотия от вътрешната страна, когато рядко се почиства. За да почистите микровълновата фурна, просто избършете стените с влажна гъба и поръсете малко сода за самун върху нея. Следващите стъпки са да избършете вътрешността на фурната с влажна забрадка и най-после със суха.

2. Сода бикарбонат за разчистване на фуги
Свежо и чисто: 5 неподозирани свойства на содата
Всеки дом има пакетче със сода за самун в кухнята. Освен това, постоянно се майтапят с нея - споделят, че този артикул в никакъв случай не свършва. И вси...

Прахът се утаява по подовете. Лесно се отстранява от керамични плочки с елементарен моп, по-трудно е почистването на фуги. Тук ще помогне надеждната сода за самун. За разчистване на плочки и фуги използвайте вода с разредена лъжица сода за самун и сапунени люспи. След измиване избършете глазурата със суха забрадка.

3. Домашна белина от сода за самун

Содата бикарбонат ще защищити и белите ни облекла, с цел да не посивяват по време на пране. Просто прибавете половин чаша сода за самун към всяко измиване.

4. Премахване на петна със сода за самун

Смес от сода за самун, водороден прекис и елементарна вода ще ви помогне да премахнете жълтите петна от пот от блуза или риза - смесени в равни количества и нанесени непосредствено върху петното. Сместа би трябвало леко да се втрие в петното с четка и да се остави, до момента в който попие, а по-късно облеклата да се изперат.
Какво можем да чистим със содата за самун?
Никога не подценявайте содата за самун. Тя е отличен асистент в кухнята, незаместим при приготвянето на теста. Далеч обаче не е единствено това...

5. Използване на сода за самун вкъщи: разчистване на ютията

Изгоряла част от ютията може да се почисти със примес от сода бикарбонат и оцет. Леко загрята ютия (за да можете да я докоснете с ръка) би трябвало да се избърше с забрадка, напоена със примес от оцет и сода за самун.

6. Как да премахнете котлен камък със сода за самун?

Содата за самун дейно ще отстрани утайката и варовика от чайника. Изсипете наличието на пакета сода бикарбонат в чайника, залейте го с вода и оставете да заври. След това разбъркайте пламенно всичко и го изсипете. Повтаряйте процедурата, до момента в който целият варовик от чайника падне. Накрая почистете чайника с твърда четка и малко течност за миене.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР