Сода за хляб е класическо средство срещу стомашни киселини, парене

...
Сода за хляб е класическо средство срещу стомашни киселини, парене
Коментари Харесай

Честото пиене на сода за хляб може да ви докара рак на стомаха

Сода за самун е класическо средство против стомашни киселини, парене под лъжичката и газове


Половин чаена лъжичка сода за самун, разтворена в чаша вода, работи бързо, тъй като содата бикарбонат обезврежда киселината на стомашния сок.

Лекарите обаче не предлагат редовно пиянство на соден разтвор. Той може да се отрази зле на чревната и стомашната лигавица.

След краткотрайния резултат настава противоположна реакция – в стомаха се образува въглероден газ, който нервира жлезите и те създават повече киселина. Честата приложимост на сода може да докара до недоразвитост на стомашните жлези, а оттова до изродяване на кафези и развиване на рак, предизвестяват медиците.

При стомашните проблеми е належащо да посетите гастроентеролог, който да приложи съответна терапия.

Киселините в стомаха могат да се образуват и при безусловно здрави хора, които са погълнали прекомерно пикантни храни или огромно количество алкохол. Изследвания потвърждават, че недоволствата се появят и при прекалено потребление на сол – хората, които ядат солено, страдат 70% повече от стомашен дискомфорт. Никотинът също е от значение-активното пушене в продължение на една година усилва вероятността от появяването на киселини 20 пъти.

Лекарите поучават да избягвате храненето късно вечер. Два часа преди лягане не трябва да се пие алкохол, изключително концентрат. Въздържайте се от бяло вино, което има нездравословно деяние върху стомашната лигавица.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР