Сода и оцет в народната медицина се използват за здрава

...
Сода и оцет в народната медицина се използват за здрава
Коментари Харесай

Сода за хляб и оцет: Полезна смес за различни здравословни състояния

Сода и оцет в националната медицина се употребяват за здрава коса и кожа. Днес ще научите доста потребна информация за тази композиция.

Прави косата по-красива, по-силна, по-блестяща и по-еластична, а също по този начин може да помогне в битката против досадните гъбични болести.

Всичко, от което се нуждаете, е единствено супена лъжица сода за самун и малко оцет. Първо изсипете содата в по-дълбока чаша и по-късно я залейте с малко оцет.

Както се чака, тя ще реагира и ще стартира да се пени, тъй че имате потребност от по-висока чаша, с цел да предотвратите преливането на пяната. Разбъркайте малко, с цел да се смесят съставките и да се разтвори содата, след което с получената примес можете да намажете краката, кожичките и всички други места, наранени от гъбички.

Само за една седмица ще се отървете от всички гъбички. Тази композиция е идеална за измиване на косата, както споменахме по-рано, а в този момент ще ви разкрием по какъв начин и за какво се употребява за тази цел.

Разбира се, когато мием косата си, единственото, което желаеме да реализираме, е да се отървем от мръсотията и омазняването, само че все пак желаеме тя да е по-здрава и да не “цъфти ”.

Най-добрата характерност на содата е, че е леко алкална и че също се състои от дребни абразивни частици.

Тези два фактора работят дружно, с цел да разграждат мръсотията и мазнините доста добре и да оставят косата ви безупречно чиста. Содата спада към “нежните ” субстанции и не би трябвало да основава проблем с кожата и косата.

Тези със суха коса и кожа след лекуване със сода за самун би трябвало да употребяват подхранващо масло като масло от жожоба или кокосово масло, с цел да възстановят нужното количество масло, което към момента е належащо за еластичността на косата.

Точно като содата за самун, ябълковият оцет има почистващи свойства.

Запазва свежестта на косата за дълго време.

Имате потребност от пластмасова бутилка, сода за самун и малко вода. Сложете 4-5 супени лъжици сода за самун в бутилката (от 400-500 мл) и я допълнете с вода.

Оставете задоволително място в бутилката, с цел да можете да разклатите наличието и содата да се разтвори. Докато се къпете, първо намокрете косата си, разклатете бутилката и разпределете цялото наличие върху косата, като избягвате върховете.

Втрийте добре и изплакнете щедро след една минута. След това нанесете разтвор от оцет и вода. Добавете 1 чаша оцет към 4 чаши вода и съхранявайте разтвора в спрей бутилка.

Вижте още: Домашна рецепта при хъркане

След като измиете косата си, изстискайте непотребната вода, след което напръскайте цялата коса с приготвения разтвор. След това увийте цялата коса с найлонова торбичка (по желание) и разтрийте деликатно. Оставете да работи известно време, след което изплакнете. Миризмата на оцет изчезва за малко време, само че косата ви остава мека като памук.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР