Сочният цитрусов плод е един от най-консумираните през зимните месеци.

...
Сочният цитрусов плод е един от най-консумираните през зимните месеци.
Коментари Харесай

Откъде идва името на мандарините и как да изберем идеалните?

Сочният цитрусов плод е един от най-консумираните през зимните месеци. Богат на витамин С, той е отлично средство за стимулиране на имунната система и отбрана от вирусни инфекции. Вкусен, сладостен, с малко калории, само че богат на витамини и минерали, плодът е чест избор за десерт, бърза и здравословна закуска и даже като сурогат на едно от храненията при хора, целящи загуба на тегло.

Откъде идва името на мандарините?
Колко мандарини дневно е потребно да ядем
Мандарините са оня цитрус, от който можем да извлечем доста потребни субстанции. Важно е обаче да се придържаме към рационална консумация, з...

Малко прочут факт на феновете на мандарини е, че плодът е кръстен на китайските мандарини – висши сановници, обичащи този цитрусов плод.

Ползи от приема на мандарини

Освен надзор над килограмите и подкрепяне на процеса на намаляване мандарините са потребни и за чернодробната детоксикация изключително при омазнен черен дроб. Мандарините са балсам за младостта. Те имат антиоксиданно влияние, с помощта на което се поддържа младостта и свежестта на кожата и се защищават клетките от прибързано стареене, породено от действието на свободните радикали. Мандарините са постоянно препоръчван плод на страдащите от диабет, защото подкрепят контрола над кръвната захар. Предпазват очите и даже се смятат за плод с антираков резултат.

Как да изберем идеалните мандарини?

Изборът на мандарини, без да ги опитате, е сложна задача. Често зад лъскавата кора се крие не първокачествен плод със наслада и отлични вкусови качества, а кора, обработена с восък или други субстанции, с цел да бъде лъскава и приятна за окото и да потиква към покупка. На какво друго да обърнете внимание?
Цвят на кората – той следва да е оранжев, а не жълт. Това демонстрира, че са узрели добре. Проверете обаче и дали не пада багра от него при измиване. Ако е по този начин – излъгали сте се. Твърдост и дебелина на кората – кората би трябвало да е твърда, само че не прекомерно, както и тънка. Колкото по-тънка е кората на мандарините, толкоз по-зрели, сочни и сладки са те. Ароматната и вкусна зряла мандарина е с тънка и умерено твърда кора, която се отлепя и бели елементарно и на огромни части. Пореста конструкция на кората. Кората би трябвало да е релефна, пореста. Гладките кори не демонстрират превъзходни плодове. Не купувайте мандарини, които имат сивкав цвят, оставащ в порите даже следизмиване. Той демонстрира, че са обработвани, с цел да се запазят по-дълго, а постоянно тази обработка не е безвредна за здравето. Аромат. Вдъхнете надълбоко. Единственото, което следва да усетите, е пресен цитрусов мирис. Ако има други примеси – на гнило или непознати – не избирайте тези мандарини. Кой не би трябвало да яде мандарини
Мандарините имат редица потребни свойства, само че от време на време могат да нанесат щета за хората с проблеми с храносмилателната система, твърди н...

Ако желаете да ревизирате дали плодът не е почнал да се скапва и гние – натиснете го. Ако изтича, това не е вашият плод.

Винаги купувайте плодове от тествани търговци, с цел да не се окажат погрешно обработвани, превозени, съхранявани и даже нездравословни за здравето.

 

 

 
Изключително потребна за здравето - мандариновата кора.
Мандарините са обичан плод на съвсем всички (особено в случай че има кой да ни ги обели) и всички знаем какъв брой са потребни те за здравето ни. ...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР