Сочни, златисти, апетитни и хрупкави - много е трудно да

...
Сочни, златисти, апетитни и хрупкави - много е трудно да
Коментари Харесай

Възможно ли е да си направим здравословни пържени картофки!? Да! Ето как!

Сочни, златисти, апетитни и хрупкави - доста е мъчно да откажете обичаните си пържени картофи, тъй като са толкоз вкусни! Но коства ли си въобще да се ядат? Няма ли това да навреди на здравето ни? Или може би такава храна може да бъде потребна по някакъв метод?

Пържените картофи не са изключително потребни, тъй като са богати в съдържаниет си на аспаргин, аминокиселина, която при награвяне на високи температури, както се случва при процеса на пържете, се трансформира във веществото акриламид, което е мощно канцерогенно за човешкия организъм. Не бива и да претопляме пържените картофи, тъй като при този развой, това вещество се усилва двукратно.
НЯМА да повярвате като разберете за какво всички започнаха да замразяват картофите, преди да ги изпържат
Картофите участват на трапезата ни като гарнитура, салата, а даже и съществени ястия. Малките деца и възрастните обичат да ги похапват,...

За пържене е добре да сортираме здрави картофи, без петна  и израстъци, а в случай че е допустимо от вътрешната страна би трябвало да са по-жълтеникави сортове, тъй като са с по-сладък усет. Най-добрият метод за изпържване на картофите е да бъдат задушени преди самия развой на пържене или леко запечени, с цел да можем да съкратим нападателната термична обработка.

Много е значима и в каква лой пържим картофите, като е добре да се употребяват мазнини за фритюрник, а не олио. Процесът на окисляване при тях е по-труден и не се  трансформират в трансмастни киселини. Най-хубаво е да се изпържват в масло, въпреки и да е скъпо, само че е единствената безвредна за пържене лой. Маслото е стабилно на високи температури, като съдържа полифеноли, предпазващи от свободните радикали.

Друга потребна лой е кокосовото масло. Не бива да се пържи в прекомерно изобилна лой, като процеса на пържене би трябвало да е допустимо най-кратък. Не бива да разрешаваме на картофите да прегорят. Ако пържим във фритюрник, добре е да контролираме с него температурата, с цел да не надвишава. Ако нямаме фритюрник, керамичния тиган би приключил добра работа. Не бива да използваме наново мазнината след пърженето един път, тъй като е доста нездравословна.

При консумация на пържени хрени е добре да се комбинират с пресни салати, тъй като зеленчуците изкарват от организма токсичните и нездравословни субстанции. В доста магазини към този момент се продават мултикукъри и разнообразни уреди за безвредно пържене, които са доста добър избор и инвестиция, в случай че желаете да се храните здравословно, без да се лишавате от обичаните си пържени неща. Не бива да се не помни, че не би трябвало да прекаляваме с консумирането на пържени храни, тъй като те подвигат холестерола и водят до стомашно-чревни проблеми.
Леля ми сподели най-здравословния способ за пържене на картофи
Картофите са едни от най-любимите храни на дребни и огромни, само че пък пърженето им не е потребно за организма. При обработването на толкоз...

След изпължването на картофите, тиквичките или патладжана, би трябвало да ги оставим върху салфетка или кухенска хартия, за за попият непотребната лой. Също по този начин е нездравословно да бъдат пресолявани. Въпреки препоръките обаче, всеки диетолог не би предложил да консумирате пържени храни. Има всевъзможни предписания, в които картофите могат да бъдат приготвени също толкоз вкусно, колкото пържените, само че без самият развой да бъде реализиран.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР