Сочи постигна успех с 4:2 в домакинството си на Ростов

...
Сочи постигна успех с 4:2 в домакинството си на Ростов
Коментари Харесай

Сочи се справи с Ростов в нервен мач

Сочи реализира триумф с 4:2 в семейството си на Ростов от 10-ия кръг на съветската Премиер лига. Двата отбора си изиграха нервозен мач, в който гостите получиха осем жълти и един червен картон, а най-после и треньорът им Валери Карпин бе изпъден. С тази победа домакините сложиха завършек на положителната серия от 6 следващи мача без загуба.

Никита Бурмистров откри резултата за Сочи в 19-ата минута. След центриране от корнер Емануел Мамана с глава продължи към халфа, който от близко вкара за 1:0.

Гостите обаче изравниха в 62-ата минута, когато Алексей Ионов бе изведен зад отбраната и невъзмутимо осъществя за 1:1.

Две минути по-късно обаче Ростов остана в понижен състав, откакто Матиас Норман получи втори жълт и червен картон.

В 66-ата минута Сочи още веднъж излезе напред в резултата. При едно центриране от фаул топката не бе изчистена добре и попадна в Артур Юсупов, който с изстрел от воле вкара хубав гол за 2:1.

Ростов обаче не се съобщи и в 75-ата минута резултатът още веднъж бе подравнен. Гостите органидираха контраофанзива, Дмитрий Полоз напредна и с удар през краката на бранител вкара за 2:2.

Домакините обаче взеха своето в края с два гола на Антон Заболотний. В 78-ата минута той се разписа с красива задна ножица, а по-късно в 84-ата минута дефинитивно подпечата триумфа на своя отбор с изстрел по земя от границата на пеналта, оформяйки крайното 4:2.

Така Сочи излезе на 4-ото място в класирането с 19 точки, до момента в който Ростов падна до 6-ата позиция със 17 точки.

Премиер Лига 10 кръг, неделя 4 октомври  ПФК Сочи 4:2краен резулат  ФК Ростов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР