Собяснения на Рангел Бизюрев започна делото в Окръжен съд -

...
Собяснения на Рангел Бизюрев започна делото в Окръжен съд -
Коментари Харесай

„Паникьосах се, уплаших се“: Рангел Бизюрев разкри шокиращи подробности за убийството на Митко от Цалапица

С пояснения на Рангел Бизюрев стартира делото в Окръжен съд - Пловдив за убийството на 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица. Бизюрев е упрекнат в това, че на 20 юли предходната година съзнателно е умъртвил младежа, като убийството е осъществено с особена свирепост.

Бизюрев описа, че с Димитър Малинов не са имали неприятни връзки преди съдбовната вечер.

За нея той сподели, че бил на барбекю в парка в Цалапица, на което изпил три дребни бири, без корав алкохол. Дошъл техен общ прочут, който пред всички разказал, че Димитър Малинов го обсъждал предния ден, като го наричал с разнообразни обидни прилагателни. Тогава Рангел споделил на Борислав Динков да му се обади и да си уговорят среща. „ Когато чух тези неща се ядосах, почувствах се засегнат “, описа Бизюрев.

При срещата с Димитър, който отказал да отговори за какво го е обиждал, той още веднъж се раздразнил мощно.

Започнал да го бута, Димитър паднал, изправил се и траяли да се боричкат. Бюзирев го блъснал с 3-4 удара с ръка в стомах и с един удар с коляно, още веднъж в корема. „ Знаех, че съм по-голям и тежък, не съм нанасял удари, с цел да го умъртвявам. Бях на 30 години, за какво за едни приказки. Не става въпрос за заеми, девойки или опиати, всичко беше поради обидите “, уточни обвиненият. Той акцентира, че не е удрял Димитър в лицето и при съприкосновението не е имало кръв. Бизюрев го бутнал с две ръце към дърво, Димитър паднал и споделил: „ Спри, удари ме неприятно “. Тогава, съгласно описа на Рангел, той се върнал в колата при Борислав и потеглили.

Рангел решил да се върне и намерил Димитър паднал в средата на улицата.

„ Паникьосах се, шокирах се, нямаше витални фактори “, сподели пред правосъдния състав той и добави, че го раздрусал и се опитал да го свести. Качил се в колата, Борислав направил един кръг и се върнали до Димитър. Тогава още веднъж ревизирали пулса му и му взели телефона. Тръгнали с колата, счупили апарата, извадили сим картата и още веднъж се върнали. Там ги чакало друго момче, на което Борислав се обадил преди този момент да ревизира дали на улицата има други хора. Борислав предложил да го сложат в багажника и го създали.

„ Не бях в положение да отвръщам и да мисля трезво. Бях паникьосан и изплашен “, добави Бизюрев. Борислав звъннал на брат си, като му споделил да вземе кирка и лопата и се срещнали отвън селото, в посока сметището. Изкопали дупка и го заровили в нея. „ Не съм заплашвал двамата и не съм казвал какво да вършат “, изясни Бизюрев.

На другия ден той отпътувал с други двама негови другари към морето. С близнаците имали спогодба, че в случай че нещо стане, да каже, че във въпросната вечер е карал той колата и е имал среща с някакъв юноша. 

В момента продължава разпита на Бизюрев от страна на държавното обвиняване и юристите на конституираните като цивилен ищци и частни обвинители близки на Димитър Малинов. Това са майка му - Атанаска Бакалова, и щерка ѝ, Минка Малинова, Руса Бакалова и Тодор Бакалов. Общата стойност на гражданските искове възлиза на 1,1 милиона лв.. 

Общо 37 очевидци и 16 движимости лица ще бъдат разпитани по делото, което е планувано и за 22 и 23 август. Днес в правосъдната зала би трябвало да приказва и Борислав Динков. Той и брат му Валентин са упрекнати за персонално укривателство и подкрепяне на Бизюрев. При показанията си по делото против близнаците Бизюрев уточни, че двамата не са нанасяли удари на Димитър Малинов. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР